Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Σήμερα την 6- 9- 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μμ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δ.Κ. Αλιβερίου στο γραφείο της Τ.Υ., ύστερα από πρόσκληση του προέδρου,

Το συμβούλιο ξεκίνησε με ενημέρωση από τον πρόεδρο σε ότι αφορά το επείγον και σοβαρό θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε η ....
επιστολή-διαμαρτυρία του νομικού κόσμου του Αλιβερίου (9 δικηγόροι και 5 συμβολαιογράφοι) και αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η είδηση της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου. προκάλεσε σε όλους μας μεγάλη και εύλογη αναστάτωση. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι θα ήταν το μόνο που δεν θα καταργείτο, και εξ αυτού του λόγου πρόσφατα διορίστηκε τακτική Ειρηνοδίκης Αλιβερίου.

Η πόλη του (έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου) αποτελεί το Γεωγραφικό , Οικονομικό, Βιομηχανικό και Εμπορικό κέντρο της Νότιας Εύβοιας,
Στο Αλιβέρι είναι εγκαταστημένες
- η ΔΕΗ η ΑΓΕΤ και άλλες 5 μονάδες μεταλλικών κατασκευών και παραγωγής σκυροδέματος)
- το 80 % του Εμπορίου της Νότιας Εύβοιας .. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στην πόλη της Αλιβερίου λειτουργούν έξη Υπεραγορές (σουπρεμάρκετ) Τροφίμων. (ΑΒ Βασιλόπουλος, Carrefur, Lidle, My Market, Γαληνός, Dia). Εκεί επίσης λειτουργεί η μόνη οργανωμένη αγορά 80 και πλέον εμπορικών καταστημάτων.

-.Στον τομέα των Ιδιωτικών Υπηρεσιών στο Αλιβέρι έχουν τα υποκαταστήματά τους οι Τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Eμπορική, Eurobank Ergasias, Ευβοϊκή Πίστη, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

- Επίσης στο Αλιβέρι διατηρούν τα γραφεία τους το 90% των Ιατρών, Μηχανικών, Φαρμακοποιών, Πολιτικών Μηχανικών, Λογιστών, Τεχνικών και τεχνητών κάθε είδους κλπ, της Νότιας Εύβοιας.

- .Στο Ειρηνοδικείο Αλιβερίου εκδικάζεται ο μεγαλύτερος και σοβαρότερος αριθμός των υποθέσεων που εκδικάζονται στην Νότια Εύβοια και εκεί δημοσιεύεται ο μεγαλύτερος αριθμός των σχετικών αποφάσεων.

- Εκ των ανωτέρω είναι προφανές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αν επιμείνει στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου θα κάνει ένα μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό σφάλμα, που θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημία στο μεγάλο αριθμό των ενδιαφερομένων (Πολιτών, Δικηγόρων, Δικαστών, Προσωπικού κλπ).
-Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε όπως επανεξετασθεί με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου (Ταμυνέων).

Για το συμβούλιο της Δημ. Κοινότητας Αλιβερίου
ο πρόεδρος

Γ. Κατσαμάγκος