Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΟ-ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Μάλιστα ένσταση που κατέθεσε ο υποψήφιος Βασίλης Γκαγκάτσης για σημαδεμένα ψηφοδέλτια απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, είχε δηλώσει πως κυκλοφορούν σημαδεμένα ψηφοδέλτια από την πλευρά του έτερου υποψηφίου, Γιώργου Σαρρή.


Εκτός από τον πρόεδρο, οι 57 ενώσεις θα εκλέξουν και ...
το νέο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Εν τω μεταξύ κάλεσμα για ενότητα απεύθυνε στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.


«Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν όλα τα χρόνια δίπλα μου, με τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας. Κάναμε αρκετά πράγματα και θα είμαι πάντα κοντά σας. Εύχομαι να υπάρξει ενότητα, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν περισσεύει», τόνισε χαρακτηριστικά.


ΟΙ 15 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΡΡΗ:
Ν. Ανασόπουλος (Πειραιάς), Α. Βούλγαρης (Χαλκιδική), Γ. Βούρβαχης (Χανιά), Δ. Γαβριηλίδης (Θράκη), Γ. Γκιριτζίκης (Ξάνθη), Κ. Γκίτσιος (Καστοριά), Π. Δημητρίου (Αθήνα), Γ. Καραμελίδης (Ημαθία), Β. Μαζαράκης (Κεφαλονιά), Γ. Οικονομίδης (Δωδεκάνησα), Γ. Παπακωνσταντίνου (Εύβοια), Ν. Προύντζος (Αρκαδία), Αρ. Σταθόπουλος (Μεσσηνία), Μ. Τζανόπουλος (Δυτ. Αττική), Β. Τοπολιάτης (Βοιωτία).

ΟΙ 13 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ: Β
. Γραμμένος (Μακεδονία), Ζ. Γρηγορίου (Λάρισα), Β. Δημητρακοπούλου (Ηλεία), Π. Καρράς (Λακωνία), Β. Μάντζιος (Ηπειρος), Τ. Μπατζιάκας (Θεσσαλία), Α. Νουσηκύρου (Πέλλα), Π. Παπαχρήστος (Αιτωλ/νία), Χρ. Σάββας (Κοζάνη), Γ. Σιγάλας (Κυκλάδες), Μ. Σταυρακάκης (Λασίθι), Γ. Σταυρόπουλος (Αχαϊα), Β. Χατζηαποστόλου (Κιλκίς).

Το προφίλ των υποψηφίων


Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, δικηγόρος στο επάγγελμα, επανέρχεται στη διεκδίκηση της προεδρίας μετά από 4 χρόνια, αφού εξελέγη για πρώτη φορά το 2001, ενώ επανεξελέγη το 2004 και το 2008 οπότε και αποχώρησε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να τον διαδέχεται. Επί προεδρία του η Εθνική ομάδα έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της, την κατάκτηση του Euro 2004.


Ο Γιώργος Σαρρής είναι γιατρός παθολόγος και πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου από το 2003. Στις εκλογές του 2008 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Γκαγκάτση που ήταν και το μοναδικό.Το 2011 του ανατέθηκε η προεδρία της ΚΕΔ, απ’ όπου παραιτήθηκε για να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ.