Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ 1/2/13


 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 η συγκέντρωση των Διαιτητών στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία του αναπληρωτή Προέδρου της ΕΠΟ και Προέδρου της ΕΠΣ Εύβοιας κ. Παπακωνσταντίνου, του Β' Αντιπροέδρου της ΕΠΣΕ και Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Ψαθά, καθώς και των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΕ κ. Κιούσης, το μέλος κος Ρέτσας και το αναπληρωματικό ......
μέλος κ. Δαφνής.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος και στα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί. Τόνισε ότι πρέπει οι Διαιτητές να έχουν σαν προτεραιότητα τον κανονισμό και μόνο αυτόν. Είναι θεμιτή κι επιβεβλημένη η διαχείριση ενός αγώνα, πάντοτε όμως με προτεραιότητα την εφαρμογή του κανονισμού, χωρίς ερμηνευτικές παρεκκλίσεις.


Ακόμα επέστησε την προσοχή στην σύνταξη του φύλλου αγώνα, έτσι ώστε να αναγράφονται όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί σε ένα γήπεδο και να είναι δυνατό σε κάθε παραβάτη να επιβάλλεται η ποινή που του αρμόζει, για να υπάρχει ομαλή κι απρόσκοπτη εξέλιξη των πρωταθλημάτων.


Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από τον Πρόεδρο στο θέμα των Προπονητών. Επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν στο άθλημα, ειδικά στους μικρότερους σε ηλικία αθλητές, ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού, που επιβάλλει στις ομάδες Α1 κι Α2 να έχουν πιστοποιημένο προπονητή. Στην περίπτωση που μια ομάδα δεν έχει, τότε κανείς από τους παρευρισκόμενους στον πάγκο της δεν θα μπορεί να δίνει οδηγίες. Δόθηκε δε ξεκάθαρη οδηγία για πιστή τήρηση του από τους Διαιτητές. Παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα έκανε κι ο Πρόεδρος των Προπονητών της Εύβοιας κος Ταυταρίδης.


Κλείνοντας δεν παρέλειψε, για άλλη μια φορά, να τονίσει ότι μόνο μέσα από την δουλειά θα έρθουν οι επιτυχίες.


Κατόπιν τον λόγο πήρε ο κ. Ψαθάς, που όρισε τους άξονες που θα πρέπει να κινούνται οι Διαιτητές, αναγνώρισε ότι, παρ' όλα τα λάθη που έχουν γίνει, η εικόνα είναι καλή, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και ζήτησε την μέγιστη προσπάθεια όλων. Αναφέρθηκε επίσης ότι θα πρέπει η γενικότερη παρουσία των Διαιτητών, σε όλα τα επίπεδα, να είναι η πρέπουσα.


Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και των παρευρισκόμενων Διαιτητών.