Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δείχνω κατανόηση


Ως χαρακτήρας δείχνω κατανόηση για τα προβλήματα των άλλων και δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα. Δείχνω κατανόηση ακόμη και για αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μου δημιουργούν προβλήματα και να θέλουν να ''με εξαφανίσουν'' για να μην είμαι εμπόδιο στα σχέδιά τους. Αυτό δεν είναι αδυναμία. Είναι ο χαρακτήρας  μου τέτοιος.
Λέω την καλημέρα μου ακόμη και σε ....

ανθρώπους οι οποίοι με χρησιμοποίησαν και μου παρουσίαζαν το άσπρο - μαύρο. Για αυτούς ποτέ δεν θα ασχοληθώ σε προσωπικό επίπεδο. Ποτέ δεν θα απαντήσω όπως θα απαντούσαν πολλοί άλλοι. Έχω μάθει να απαντώ πολιτικά στους πολιτικούς και όχι σε ανθρώπινο επίπεδο. Έχω μάθει πως η καλύτερη κριτική είναι αυτή που παρουσιάζει και τα θετικα και τα αρνητικά. Και αυτά που κάποιος πολιτικός έκανε και αυτά που δεν έκανε.
Οι τοπικοί άρχοντες ξέρουν καλά πως οι δημότες δεν ξεγελιούνται πλέον. Ξέρουν καλά πως μπορεί να υπάρχει κρίση αλλά όχι μόνο για τους δημότες. Η κρίση είναι μια δικαιολογία αλλά όχι απολύτως βάσιμη.
Δεν μπορεί ένας Δήμαρχος να πληρώνει μελέτες επί μελετών και να πληρώνει ο Δήμος και τελικά αυτές οι μελέτες να μην χρησιμοποιούνται ή τέλος πάντων να μην ωριμάζουν ποτέ και να μην έχουμε έργο.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αναθέσεις επί αναθέσεων σε προσωπικούς φίλους ή σε φίλους της παράταξης για να έχουμε εξασφαλισμένη τη στήριξη. Προσωπικά δείχνω κατανόηση αλλά όχι και σε θέματα που αφορούν την εξουσία της κάθε Δημοτικής Αρχής. Σε αυτά καμία κατανόηση και καμία άφεση αμαρτιών.
Οι αναγνώστες θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και δεν δεχόμαστε να ξέρουμε κάτι και να το κουκουλώνουμε. Δεν διστάζουμε να δημοσιοποιούμε ακόμη και αυτά που μας αφορούν και είναι υβριστικά.
Θα συνεχίσουμε έτσι. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν και εκ των προτέρων λέμε πως αν κάπου κάνουμε λάθος θα ζητήσουμε συγνώμη.