Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Κτήριο παλαιού «Θηλέων»

Δημοπρατείται το έργο ενίσχυσης
και αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού
και της αναβάθμισης του διδακτηρίου


Προκηρύχθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.), ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ενίσχυσης - αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού και αναβάθμισης του διδακτηρίου του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας», με προϋπολογισμό 6.250.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), ημερομηνία διεξαγωγής του, την Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 και χρηματοδότηση από πιστώσεις Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πρόκειται για το έργο ενίσχυσης και αποκατάστασης του επικίνδυνου και...
τρωτού κτηριακού συγκροτήματος του πρώην Θηλέων, επί της Προαστίου καθώς και της αναβάθμισής του ώστε να στεγάσει και πάλι τους μαθητές και καθηγητές των 3ου και 6ου Γυμνασίων της Χαλκίδας που για τρίτη συνεχόμενη εκπαιδευτική περίοδο κάνουν μαθήματα στα λυόμενα στο χώρο του πρώην Τάγματος Πεζοναυτών.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Δήμου προς τον Ο.Σ.Κ. για την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει γεωτεχνικές οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Με καθαίρεση κάθε φθαρμένου και επικίνδυνου στοιχείου, απογύμνωση του φέροντος οργανισμού, ενίσχυση και αποκατάστασή του, ουσιαστική επανοικοδόμηση του κτηριακού συγκροτήματος και αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. με αποτέλεσμα τη διάθεση στους μαθητές και καθηγητές των 3ου και 6ου Γυμνασίων της Χαλκίδας, ενός - στην πραγματικότητα, ολοκαίνουργιου- ασφαλούς και σύγχρονου διδακτηρίου.


ΠΡΟΣ 2 ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Σ.Κ.

Στο ίδιο πρόγραμμα και από τις ίδιες πηγές χρηματοδότησης, ο Δήμος Χαλκιδέων προσπαθεί να εντάχθούν
α) η κατασκευή Νηπιαγωγείου από λυόμενες αίθουσες βαρέος τύπου, στο 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, στα Δύο Δένδρα και
β) η ανέγερση ενός επιπλέον Νηπιαγωγείου στη Νέα Αρτάκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Βολέρη.


ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 26ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Σε ότι αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην πόλη της Χαλκίδας, ο Δήμος επικεντρώνει στην τελευταία μεγάλη και χρονίζουσα εκκρεμότητα, αυτήν της κατασκευής νέου διδακτηρίου για το σε μισθωμένο και μη κατάλληλο χώρο, 26ο Δημ. Σχολείο στου Μπαταριά.
Ο Δήμος Χαλκιδέων, μετά την αναζήτηση οικοπέδου στην περιοχή, κατέληξε στην έκταση του σημερινού γηπέδου Μουστάκα-Τζιώτη και προωθεί την πολεοδομική τακτοποίησή της, περί καθορισμού όρων δόμησης, καθώς και την εκπόνηση της μελέτης του έργου.