Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΝΟΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ,13/2/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαφωνούμε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και τις προτάσεις που αναφέρονται στο ΤΕΙ Χαλκίδας και στην υποβάθμισή του , επισημαίνοντας τα κάτωθι :
1). Το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο ΤΕΙ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις , σε χώρο 220 στρεμμάτων, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης και υφιστάμενη κάλυψη 36.000 τ.μ , με.....
φοιτητική εστία και εστιατόριο και στο οποίο φοιτούν πάνω από 12.000 σπουδαστές.
2). Είναι το πλέον ανταγωνιστικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, μετά το ΤΕΙ Πειραιά και βεβαίως στην Περιφέρεια μας.
3). Οι εισακτέοι σπουδαστές στο ΤΕΙ Χαλκίδας, εισάγονται με βαθμό πρόσβασης υψηλό, σε αντίθεση με το ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ, στο οποίο το ποσοστό εισαγωγής με βαθμό κάτω από τη βάση του «10»
είναι 98 %
4). Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας είναι το πλέον βιώσιμο τμήμα στην Ελλάδα, σχεδόν αυτοδύναμο στην εκπλήρωση των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων ( με μόλις 3,5 ωρομίσθιους πλήρους ωραρίου), σε αντίθεση με το Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λαμίας, το οποίο αναφαίρετε στα παραδείγματα μη βιώσιμων τμημάτων.
5). Δημιουργούνται έντονα κοινωνικά προβλήματα στους σπουδαστές, οι οποίοι σε μία κρίσιμη για την χώρα οικονομική περίοδο, θα κληθούν να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις από αυτή που επέλεξαν κατά το χρόνο πρόσβασης στο ΤΕΙ και σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο.
6). Δημιουργούνται προβλήματα στην Τοπική Οικονομία , η οποία έχει αναπτυχθεί, για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών.
Προτείνουμε την άμεση διόρθωση των αδικιών που υπάρχουν στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για το ΤΕΙ Χαλκίδας και την δημιουργία ισχυρού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με έδρα διοίκησης την Χαλκίδα και ενίσχυση όλων των υφιστάμενων σχολών και δημιουργία νέων τμημάτων.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΣ ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ