Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


28/06/2013
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΜΗΣ:
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του

Σε ανανεωμένο και ευχάριστο  περιβάλλον , θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου – Λυκείου Κύμης.
Ολοκληρώθηκαν έντεχνα οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του πεπαλαιωμένου κτιριακού συγκροτήματος., προϋπολογισμού 200.000 ευρώ,  δαπάνη την οποία εξασφάλισε ο δήμος από το Υπουργείο Παιδείας.
Στο ιστορικό κτίριο του Λυκείου Κύμης εκτελέστηκαν εργασίες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του, την προστασία του και την ανάδειξη της....

αρχιτεκτονικής του.
Οι εργασίες αφορούν στη μόνωση της οροφής, στην αλλαγή των κουφωμάτων, στον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό καθώς και ελαιοχρωματισμούς των αιθουσών διδασκαλίας, στην κατασκευή τουαλετών τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και στον προαύλιο χώρο καθώς και την κατασκευή κυλικείου. 
Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτιρίου αναδείχθηκε με την αποκάλυψη της πέτρας στην πρόσοψη του και τον ενιαίο χρωματισμό  του παλαιού κτιρίου του Λυκείου και της νεώτερης προσθήκης του κτιρίου του Γυμνασίου.
Πολλές από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν εκτός της σύμβασης του έργου, (όπως π.χ. οι ελαιοχρωματισμοί του κτιρίου του Γυμνασίου, επιφάνειας  περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων, κτλ) και εκτελέστηκαν με δαπάνη του Δήμου.
Όλες  οι εργασίες και οι βελτιώσεις που έγιναν ήταν απαραίτητες, ώστε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη εκπαιδευτική κτιριακή μονάδα με τις όσο το δυνατό πιο σύγχρονες προδιαγραφές.