Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013,στην πλατεία του Προκοπίου η γιορτή νεολαίας των κατηχητικών σχολείων της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, που περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς απ όλη την Ελλάδα.
Πάνω από 60 παιδιά όλων των ηλικιών, χόρεψαν με λεβεντιά και κέφι χορούς από την....
Θεσσαλία, Θάσο, Σαμοθράκη, Μακεδονία, Θράκη, Πόντο και Δωδεκάνησα, συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική που έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στη βραδιά. Εκτός από τα παιδιά, στην παράσταση συμμετείχαν και δύο τμήματα ενηλίκων.
Την εκμάθηση των χορών, το συντονισμό, το στήσιμο και την ευθύνη είχε η δασκάλα παραδοσιακών χορών κ. Παναγιώτα Ζαούρη, η οποία είναι «γέννημα - θρέμμα» του δραστηρίου συλλόγου «τ' Αλωνάκι» της Χαλκίδας.
Τη φετινή βραδιά λάμπρυνε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, που παρακολούθησε και χειροκρότησε την προσπάθεια των παιδιών. Στο τέλος της παράστασης ο Σεβασμιώτατος μίλησε από καρδιάς και συνεχάρη τον καλό Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Πατεράκη και όλους τους συνεργάτες του, για την αξιόλογη προσπάθεια που κάνουν, να κρατήσουν ζωντανή την παράδοσή μας κόντρα στις ξενόφερτες «σειρήνες» των καιρών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το να βγούμε από την οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, σίγουρα έχει σημασία, αλλά σχετική. Απόλυτη όμως σημασία έχει να μην προδώσουμε τις μεγάλες αξίες της Ορθοδοξίας και του Έλληνισμού.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο λαός του Προκοπίου έδωσε το παρόν και το πιο θερμό του χειροκρότημα σε όλα τα παιδιά