Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Κοιν. : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αξιότιμε Δήμαρχε,

To Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατόπιν ενυπόγραφου αιτήματος ομάδας εμπόρων ( το οποίο σας επισυνάπτουμε ) κατά τη Συνεδρίασή του στις 13/06/2013 απεφάσισε τη συνηγορία του σε αυτό και σας μεταφέρει τα κάτωθι, παρακαλώντας για τις δικές σας ενέργειες.
1. Παρακαλούμε για την μη αντικατάσταση του καταργηθέντος περιπτέρου στη διασταύρωση της οδού Αβάντων με την οδό Αντωνίου. Καταλήξαμε....

στην άποψη αυτή αφενός διότι σε συνδυασμό με την πεζοδρόμηση στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργήθηκε ένας όμορφος χώρος για τους συμπολίτες μας και αφετέρου διότι υπάρχουν αρκετά περίπτερα πλησίον της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου προς εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
2. Προτείνουμε, επί της οδού Αντωνίου, όπως δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για μηχανές, πιθανώς καταργώντας 4 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στα δεξιά στο ύψος της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, δίνοντας έτσι λύση στο φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης των μηχανών πάνω στο πεζοδρόμιο.
3. Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την πεζοδρόμηση στην οδό Αβάντων αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της αγοράς, όπως στην Ερμού, την Κριεζώτου και την Παπαδημητρίου σχετικά με την διέλευση των διανομέων με μηχανάκια (delivery, courier κλπ). Σας παρακαλούμε θερμά να ενεργήσετε (με ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας) προς ασφάλεια των πεζών και να απαγορεύσετε την διέλευση οποιουδήποτε οχήματος, τουλάχιστον για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων όπου η κίνηση είναι αυξημένη, αποφεύγοντας έτσι κάποιο πιθανό ατύχημα.
4. Τέλος, για πολλοστή φορά σας καλούμε να επιστήσετε την προσοχή σας στο θέμα που απασχολεί όλους του συναδέλφους σε σχέση με την ελλιπή αστυνόμευση και επόπτευση στους εμπορικούς δρόμους όπου οι πλανόδιοι πωλητές δραστηριοποιούνται ανενόχλητοι προσφέροντας προϊόντα αμφιβόλου ποιότητος άνευ παραστατικών.
Ελπίζοντας ότι θα τύχουμε της προσοχής σας για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας
Γεωργάτος Νικόλαος     Αίσωπος Νικόλαος