Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 27/06/2013

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΨΙΜΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ
κ.κ. ΜΠΕΝΑΚΗ-ΚΟΥΚΗ-ΣΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με μία αμφιβόλου προελεύσεως χώρου και χρόνου φωτογραφία, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Πολίτες Αυτοδιοίκησης», «Δυναμική Πορεία» και «Ενεργοί Δημότες» που δημοσίευσαν με επιστολή τους στο διαδίκτυο και αφορά τον ΧΑΔΑ στην Κύμη ,προσπαθούν να αποδείξουν τα αναπόδεικτα.

Τα θέματα του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των.....
απορριμμάτων αποτελούν για τη σημερινή Δημοτική Αρχή πρώτη προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται με έργα και όχι με λόγια, πολύ δε περισσότερο όχι με αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα.
Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού η αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Από πέρυσι εφαρμόζεται σε όλο το Δήμο, με μεγάλη επιτυχία, η ανακύκλωση απορριμμάτων. Επίσης, από τους 8 ΧΑΔΑ των πρώην 5 Δήμων, έχουν καταργηθεί 6 εξ’αυτών και έχουν αποκατασταθεί οι 4, από την ανάληψη της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ προγραμματίζεται και η κατάργηση και αποκατάσταση των 2 που εναπομένουν ενεργοί, στην Κύμη και το Αλιβέρι Έργα για τα οποία έχουν εξασφαλισθεί από το ΕΣΠΑ 2.600.000 €.
Στους εναπομείναντες εν λειτουργία ΧΑΔΑ Κύμης και Αλιβερίου πραγματοποιούνται όλες οι δυνατές και απαραίτητες εργασίες προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.
Εκείνοι όμως οι οποίοι σήμερα καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για διθυραμβικά δελτία τύπου σχετικά με το θέμα, ας μας απαντήσουν:
  1. Ποιες ενέργειες και προτάσεις έκαναν για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτά τα 2,5 χρόνια;
  2. Ποιοι ήταν εκείνοι που προέβαλαν κάθε εμπόδιο για την οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων ,παραπληροφορώντας τους δημότες για τους ΣΜΑ και την κινητή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων;


  1. Πώς θα δικαιολογήσουν τη στάση τους όταν ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και οι δημότες του , θα υποχρεωθούν να καταβάλουν δυσβάσταχτα τέλη για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε μακρινές περιοχές ή τεράστια πρόστιμα από την παράταση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ;

Ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το θέμα και ας αποδείξουν έμπρακτα την ευαισθησία τους για το δημότη και το περιβάλλον συμμετέχοντας στα προβλήματα, προτείνοντας λύσεις και ενώνοντας τις δυνάμεις τους όχι πολεμώντας ανεμόμυλους ως νέοι Δον Κιχώτες ,αλλά προς όφελος του τόπου.
Δημοσιεύματα αυτού του τύπου δεν αγγίζουν τη Δημοτική Αρχή και προκαλούν τουλάχιστον τη θυμηδία των δημοτών, που επιδιώκουμε πάντα να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι και να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να τους κοιτάμε κατάματα.