Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Επιμορφωτική Ημερίδα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Όψεις και πρακτικές της ηγεσίας στο σύγχρονο σχολείο: Προτάσεις Σχεδίων Δράσης» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, στην Έξω Παναγίτσα, με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου της 3ης  Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Εύβοιας Δρ Δημήτρη Μητάκου, ο οποίος....
ήταν και ο βασικός εισηγητής. Την Ημερίδα, στην οποία παρέστη ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Γεώργιος Συρίμης, παρακολούθησαν οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής  Περιφέρειας.
Μέσω μιας βιωματικής διαδικασίας, που απαιτούσε την ενεργό συμμετοχή των Διευθυντών των Σχολείων, ο κ. Μητάκος επικεντρώθηκε στα χαρακτηριστικά του Διευθυντή, ως ηγέτη, στη δημιουργία ομάδων εργασίας, αλλά και στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου του διευθυντή στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο σύγχρονο Σχολείο.
 

Με εισηγήσεις συμμετείχαν, παρουσιάζοντας σχέδια δράσης, ο Διευθυντής του 7ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας κ. Γρηγόρης Δάσκος, με  θέμα: «Διαμόρφωση ή εκσυγχρονισμός του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου», ο Διευθυντής του 23ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας κ. Ευστράτιος Μαγνήσαλης, με θέμα: «Η οργάνωση της λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων και η βελτίωση των σχέσεων με το σύλλογο γονέων και την μαθητική κοινότητα», και ο Διευθυντής του 3ου Δημ. Σχολείου Ψαχνών κ. Θεόδωρος Μπισμπικόπουλος, με θέμα:   «Δημιουργία, βελτίωση και επικαιροποίηση της ιστοσελίδας του σχολείου».
Η Ημερίδα έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας από τον κ. Μητάκο, ο οποίος ευχαρίστησε  για τη φιλοξενία τον Διευθυντή κ. Κων/νο Καραγιάννη και το Σύλλογο Διδασκόντων του 11ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας