Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Γιώργος Σαρρής

«Tο 2004 οδηγός για το μέλλον»

Το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, επ’ ευκαιρία της δεκαετούς επετείου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:
«Η συμπλήρωση ακριβώς δέκα ετών από τη μεγαλειώδη επιτυχία της Εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004, αναβιώνει στο νου και στην ψυχή όλων μας την κορυφαία διάκριση του ελληνικού αθλητισμού και τα συναισθήματα ευτυχίας και βαθιάς υπερηφάνειας για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Η επική πορεία της Εθνικής μας στα ....
γήπεδα της Πορτογαλίας, έως την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στον τελικό της Λισαβόνας στις 4 Ιουλίου του 2004, προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό και αποτέλεσε την αφετηρία μιας διαδρομής επιτυχιών, καταξίωσης και μόνιμης παρουσίας της Ελλάδας στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.
Η ομάδα που ανάγκασε τους πάντες να υποκλιθούν στην ευψυχία, στην αγωνιστικότητα και στο ταλέντο της, άνοιξε με το θρίαμβό της νέους δρόμους για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο.
Αποκλείοντας πανίσχυρες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως την Ισπανία και την Ρωσία στον όμιλο, τη Γαλλία στα προημιτελικά και την Τσεχία στην ημιτελική φάση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε τη μαγευτική πορεία του με τη νίκη στον τελικό εναντίον της Πορτογαλίας.
Η σημερινή επέτειος του ονειρεμένου επιλόγου στο ολόχρυσο ελληνικό βιβλίο του EURO 2004, δίνει την ώθηση σε όλους όσοι υπηρετούμε την Εθνική ομάδα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, ούτως ώστε αυτή η ιστορική επιτυχία να συνεχίσει να θεωρείται η απαρχή της μονιμοποίησης της Εθνικής στην ελίτ του διεθνούς ποδοσφαίρου.
Το κληροδότημα της Εθνικής του 2004 είναι ένας θησαυρός για όλους τους Έλληνες κι ένα σημείο αναφοράς για τα μέλη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας. Οι προ δεκαετίας στιγμές που μας χάρισαν οι διεθνείς, θα είναι ανεξίτηλες όσα χρόνια κι αν παρέλθουν και οδηγός μας για να διαμορφώσουμε, και όχι απλώς να περιμένουμε, το μέλλον της Εθνικής».