Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Απαράδεκτη η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου στο Μαρμάρι

Πριν μερικούς μήνες δημιουργήθηκε μεγάλος «ντόρος» με αφορμή την απόφαση της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τη γραμμή Ραφήνα – Μαρμάρι να μειώσει τα δρομολόγια των πλοίων της κατά τους χειμερινούς μήνες.
Έπειτα από αντίδραση και καταλήψεις επήλθε ένας σχετικός συμβιβασμός.
Βρισκόμαστε πλέον στις αρχές Ιουλίου και εδώ και λίγες μέρες η κοινοπραξία αποφάσισε την αύξηση του ατομικού εισιτηρίου από 7 σε 8 euro.
Θεωρώ την απόφαση αυτή απαράδεκτη από κάθε άποψη. Όλοι μας.....

δεχθήκαμε, πριν λίγους μήνες, το γεγονός ότι η μείωση της επιβατικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες δημιούργησε προβλήματα στους ιδιοκτήτες των πλοίων της γραμμής και βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση.
Όμως, το να αυξάνεις την τιμή του ατομικού εισιτηρίου με την έναρξη της θερινής περιόδου αγγίζει τα όρια της κερδοσκοπίας και, αναμφίβολα, δε βοηθά σε τίποτα την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή. Είναι σαν να λέμε στους καλοκαιρινούς επισκέπτες μας ότι «τώρα που σας βρήκαμε θα σας τα πάρουμε…».
Ταυτόχρονα, είναι αδιανόητο για τους ίδιους τους κατοίκους του τόπου μας, που όλο το χειμώνα στηρίζουν τη γραμμή, να υποχρεώνονται να πληρώνουν ακριβότερα το καλοκαίρι.

Δυστυχώς, αυτές οι λογικές αποδεικνύουν, για μια ακόμα φορά, ότι ο τουρισμός στον τόπο μας θα παραμείνει όνειρο απατηλό.
Είναι φυσικά, απορίας άξιο το γεγονός ότι ο Δήμος μας δεν έχει ακόμα αντιδράσει!
Υ.Γ. Δεν πιστεύω να αποτολμήσει κανείς να δικαιολογήσει την απόφαση λέγοντας ότι ταυτόχρονα μειώθηκε η τιμή στο εισιτήριο των Ι.Χ.!
Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος


Τιμοκατάλογος Εισιτηρίων
Το άτομο 8,00 €
Ι.Χ 21,00 €
Φορτηγό 4 μ 25,00 €
Φορτηγό το μέτρο 6,86 €
Μηχανή μέχρι 250cc 4,50 €
Μηχανή άνω 250cc 7,50 €
Φοιτητικό 6,00 €
Πολύτεκνοι 4,00 €
Παιδιά 5-10 χρονών 4,00 €
Παιδιά κάτω των 5 χρονών Δωρεάν