Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η διαφορετική εκδοχή της ΕΠΟ για την... ξαφνική φυγή του Σάντος

Η διαφορετική εκδοχή της ΕΠΟ για την... ξαφνική φυγή του Σάντος«Του ζητήσαμε να μείνει, αλλά δεν ήθελε»

Μια διαφορετική διάσταση στην «κόντρα» που προέκυψε τις τελευταίες ώρες με τον Φερνάντο Σάντος και την απευθείας αναχώρηση του Πορτογάλου Ομοσπονδιακού τεχνικού για την πατρίδα του μετά τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα.
Πολλοί περίμεναν την έλευσή του Σάντος στην Ελλάδα για να αποχαιρετήσει και αυτός τους φιλάθλους, όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από ....
τη Βραζιλία, είπε ότι ήταν απόφαση του κόουτς να φύγει και να μην μείνει έστω μια ακόμη μέρα με την ομάδα. Λίγο νωρίτερα, ο Σάντος δήλωσε ότι τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψε μόνος για την Πορτογαλία τα είχε κλείσει η ΕΠΟ, όμως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Πορτογάλου υποστηρίζοντας πως ήταν επιλογή του πρώην πια εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας το άκομψο αυτό «αντίο».
«Ήταν δική του επιλογή. Το ίδιο θα γινόταν και μετά την Ακτή Ελεφαντοστού. Είχε βγάλει εισιτήρια αμέσως για Λισαβόνα, το ίδιο έγινε και τώρα. Του ζητήσαμε να μείνει μία μέρα ακόμα, αλλά μας είπε πως είχε μαζέψει τα πράγματά του. Τον ευχαριστούμε για τα τέσσερα χρόνια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε ο κ. Σαρρής.
«Η πρόκριση στα προημιτελικά θα ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα, αλλά και ο αποκλεισμός με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει μεγάλα βήματα και το βλέπουν αυτό και στο εξωτερικό» σχολίασε για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ, ενώ όσον αφορά στο νέο τεχνικό της Εθνικής, τον Ιταλό Κλαούντιο Ρανιέρι, δήλωσε ότι «στις 20 με 25 Ιουλίου θα έρθει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση».

Ερωτηθείς για τις επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου από το Euro 2004 έως και σήμερα, απάντησε ότι «δείχνουν πως κάτι έγινε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο την Εθνική αλλά και άλλα ζητήματα. Η Ομοσπονδία από το 2004 και μετά έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά στο θέμα της Εθνικής ομάδας».