Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Παρασκευή, 10-10-2014
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου, το οποίο παρ΄ολίγο να μην πραγματοποιηθεί λόγω ελλείψεως απαρτίας αφού σύσσωμη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και πολλά μέλη της διοίκησης, αρχικά, δεν προσήλθαν, παρών από μέρους της παράταξής μας ήταν ο επικεφαλής Ισίδωρος Παπαλυμπέρης.
Τελικά η απαρτία επιτεύχθηκε με την παρουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, Ισίδωρου Παπαλυμπέρη και Κούλας Βρανά.
Ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, συμφώνησε με την πρόταση που κατατέθηκε για την ευνοϊκή μεταχείριση των άνεργων συμπολιτών μας απ` τις υπηρεσίες του Δήμου Καρύστου και τόνισε την....

ανάγκη ενεργής συμμετοχής του Δήμου στα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτύσσονται στα όρια του Δήμου μας, όπως αυτό κατά των διακοπών ηλεκτροδότησης. Κάλεσε, επίσης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστούν στις συζητήσεις και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας του κινήματος αλληλεγγύης.
Για τα σοβαρά ζητήματα της λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής και των αναθεωρήσεων του προϋπολογισμού, έθεσε τα κάτωθι ζητήματα, αναγνωρίζοντας βέβαια τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται απ` την αλλαγή διοίκησης του Δήμου:
1. Η οικονομική επιτροπή είναι εξαιρετικά σημαντική για τη λειτουργία του Δήμου μας καθώς είναι αυτή που εγκρίνει κάθε δαπάνη. Ως εκ τούτου, πρέπει τα μέλη της να έχουν πλήρη ενημέρωση πριν τη συζήτηση οποιουδήποτε ζητήματος, κάτι που στην συνεδρίαση της επιτροπής, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έγινε.
Τόνισε επίσης ότι η συνεχής προσπάθεια σύνδεσης της σημερινής λειτουργίας του Δήμου με το τι συνέβαινε στο παρελθόν, δεν αφορά ούτε την παράταξη μας, που άλλωστε δεν συμμετείχε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε βέβαια και τους Δημότες.
2. Το ότι ο προϋπολογισμός του 2014 έχει συνταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση δεν πρέπει να είναι άλλοθι για «καθημερινές» τροποποιήσεις του μέχρι το τέλος του χρόνου.
3. Επίσης, τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο να έρχονται προς έγκριση απ` την οικονομική επιτροπή χρηματοδοτήσεις για εργασίες οι οποίες έχουν ήδη εκτελεστεί.
Τέλος, ως προς τις έγγραφες αιτήσεις μας προς το Δήμο, που αφορούν οικονομικά και νομικά στοιχεία, όπως τι ακριβώς παρέλαβε η νέα διοίκηση, το πόρισμα για τον πρώην Δήμο Στυραίων κλπ, περιμένουμε εγγράφως τις σχετικές απαντήσεις. Ως προς την πρότασή μας για την μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων περιμένουμε την υλοποίηση της από την πλευρά της διοίκησης.