Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, νέα, νέε
Έλα με το ΠΑΜΕ στον αγώνα να αποκρούσουμε την άγρια φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, με την ακρίβεια, τη μείωση σε μισθούς και συντάξεις.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είναι αντίθετο με το νέο νόμο που μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι) γιατί κανείς εργαζόμενος, καμία λαϊκή οικογένεια δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται. Ο ΕΝΦΙΑ ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία και ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες, χαρατσώνει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία. Μετατρέπει σε ενοικιαστές τους εργαζόμενους που με χίλια βάσανα έφτιαξαν ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένειά τους. Ιδιαίτερα η....

φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Η νέα φοροκαταιγίδα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τον ΕΝΦΙΑ κυριολεκτικά εξοντώνει το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Όσο και αν υπόσχονται και διατρανώνουν ότι τα χειρότερα πέρασαν, τα χειρότερα είναι μπροστά μας, έρχονται. Η επίθεσή τους δεν έχει τελειωμό. Μας έχουν κηρύξει πόλεμο.
Μην πιστεύεις τίποτα από όσα σου λένε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-μεγαλοεπιχειρηματίες.
Ορίστε ποιοι είναι οι κερδοσκόποι που σε ληστεύουν:
Είναι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι που θησαυρίζουν μέσω των διοδίων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους παρέδωσαν τους οδικούς άξονες, δίνοντάς τους μεγάλες αυξήσεις στα διόδια αλλά και προκλητικές επιδοτήσεις. Είναι το καρτέλ που ελέγχει τα διυλιστήρια και το χονδρεμπόριο των καυσίμων. Είναι το καρτέλ των μεγαλεμπόρων και των σούπερ μάρκετ.
Είναι το κράτος που φορολογεί άγρια τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους για να δώσει φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις. Που παίρνει μέτρα για να κάνει πιο φτηνό τον εργάτη και για να εκτοπίσει τους μικρούς βιοτέχνες και εμπόρους από την αγορά για να γίνει πιο ισχυρό και κερδοφόρο το μεγάλο κεφάλαιο.
Που εμπορευματοποιεί και παραδίδει στο κεφάλαιο την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.Κοινό μέτωπο τώρα, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών στη γραμμή: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι μεγάλοι επιχειρηματίες, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες. Να φορολογηθούν τα κέρδη τους με 45%. Να καταργηθούν τα προνόμιά τους.
Έλα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε εργασιακό χώρο για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.
Καμιά εμπιστοσύνη πια στα κόμματα της ΕΕ.
Ο δρόμος που υπηρετεί τη κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μόνο δεινά φέρνει για το λαό.
Εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς. Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε:
- Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ
- Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
- Επίδομα ανεργίας και μέτρα προστασίας για όλους τους ανέργους.
- Να μειωθεί δραστικά ο ΦΠΑ, να καταργηθεί στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στο γάλα, στο ψωμί, στα καύσιμα, στην ΔΕΗ και στο νερό
- Να καταργηθούν όλα τα διόδια