Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοβουλία για να επισπευσθούν οι εργασίες επισκευής της γέφυρα του Ευρίπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοβουλία για να επισπευσθούν οι εργασίες επισκευής της γέφυρα του Ευρίπου, που έχουν επιφέρει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα σε χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Χαλκιδέων, ανέλαβαν Σύλλογοι και κάτοικοι της Συνοικίας Κανήθου.
Εκπρόσωποι από τους τρείς Πολιτιστικούς Συλλόγους (Κανήθου, περιοχής Κλειστού Γυμναστηρίου και Ξηρόβρυσης) και επιτροπή κατοίκων, συναντήθηκαν την Τετάρτη 8/10/14 και συζήτησαν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Χαλκίδας και έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες κόσμου.
Ιδιαίτερα τονίσθηκε το ενδεχόμενο να παραταθεί η επισκευή και....

πέραν των Χριστουγέννων, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και τον ανάδοχο του έργου, αναφέρεται στον μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2015.
Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να καταλάβουν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου, το μέγεθος της ζημιάς που θα υποστούν οι δημότες για τρείς και ίσως περισσότερους μήνες.
Ήδη, η επιτροπή συλλόγων και πολιτών απέστειλε σχετική επιστολή στο Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, ζητώντας τη συνδρομή του Δήμου για να επισπευσθούν οι εργασίες, ενώ ζητήθηκε ακόμη η παρέμβαση προς το Υπουργείο, τον Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανό και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, αφού εκατοντάδες μέλη του, ήδη υφίστανται οικονομική ζημιά, εξαιτίας του προβλήματος της γέφυρας.
Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι των Συλλόγων:Κανήθου (Τηλέμαχος Ζήκος), Περιοχής κλειστού Γυμναστηρίου (Γιάννης Τήνιος), Ξηρόβρυσης (Γεώργιος Κούκουρας), «φίλων του Καζαντζίδη (Χρήστος Κουτσαύτης), Συνταξιούχων Αστυνομικών Εύβοιας (Σωκράτης Σκλιάς) και ενεργοί πολίτες