Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2014, στο Πνευματικό κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο του Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγ. Πνευματικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρεσβ. Αναστάσιο Χρήστου – Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης των Βιωματικών Ομάδων Γονέων του Κέντρου Στηρίξεως Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ι. Μητροπόλεως.
Οι Ομάδες αυτές λειτουργούν και στο χώρο του Κέντρου στη Νέα Αρτάκη αλλά και στη Χαλκίδα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου....
Χαλκίδος, με επικεφαλής τον εθελοντή της Ι. Μητροπόλεως, Σχολικό και Οικογενειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Χαρμαντά.
Αμέσως μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος έλαβε το λόγο, κατά τον οποίο επεσήμανε πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα της Ι. Μητροπόλεως αποτελεί ένδειξη της φροντίδος για τον μεγάλο και σπουδαίο θεσμό της Οικογενείας, ενώ εξήρε την εθελοντική και συνεχή προσφορά του κ. Αναστασίου Χαρμαντά και σε αυτό το μετερίζι δράσης της τοπικής μας Εκκλησίας.
Ο κ. Χαρμαντάς έλαβε στη συνέχεια τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, εξήγησε τα της λειτουργίας των Ομάδων.