Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Μαρινάκης μοίρασε συγχαρητήρια στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ!

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μετά το τέλος του μεγάλου ντέρμπι στο Φάληρο, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για την 6η εξ αναβολής αναμέτρηση της Σούπερ Λιγκ, ο πρόεδρος των ηττημένων, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέβηκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και μοίρασε συγχαρητήρια στον Άγγελο Αναστασιάδη και τους παίκτες του «Δικεφάλου»!
Μπορεί οι Έλληνες παράγοντες να μην μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ισχυρός» άνδρας του Ολυμπιακού με την....
κίνηση αυτή και παρά την ήττα της ομάδας του, αλλά και τα όσα έγιναν στον περσινό αγώνα Κυπέλλου στην Τούμπα, έδειξε και στον φίλαθλο κόσμο μια αξιέπαινη συμπεριφορά!
Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο προσεχές παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μάλμε και ευχήθηκε νίκη των Πειραιωτών, ώστε να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια.
Αθανασιάδης: «Δεν φοβηθήκαμε τίποτα»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά τη μεγάλη νίκη (2-1) του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού. Ο διεθνής φορ τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν φοβήθηκε ούτε λεπτό στο ντέρμπι, λόγω της θέλησης των παικτών του για τους τρεις βαθμούς.

«Αρχικά να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά. Είχαν ψυχή, πάθος και δίκαια έδειξαν ότι βρίσκονται σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Το αποδείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλαμε τη νίκη και γι’ αυτό δεν φοβηθήκαμε τίποτα. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα μας πίεζε από το πρώτο λεπτό. Γι’ αυτό δεν ρισκάραμε, γνωρίζοντας ότι στην κόντρα θα βρίσκαμε χώρους. Δεχθήκαμε ένα γκολ από αυτά που δεν… μπαίνουν, αλλά πιστέψαμε στους εαυτούς μας, βάλαμε το γκολ με τον Περέιρα και πήραμε τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Στέφανος Αθανασιάδης και πρόσθεσε:

«Είναι μία νίκη ψυχολογίας που τη θέλαμε πολύ για να μείνουμε πρώτοι και μετά το τέλος του ματς. Το καταφέραμε. Όμως, θα πρέπει να το ξεχάσουμε και από αύριο να δούμε τη συνέχεια. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Ένα μεγάλο μπράβο ξανά στα παιδιά. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δίκαια δείξαμε ότι είμαστε σε αυτή την ομάδα».

Για το ματς που ακολουθεί κόντρα στη Ξάνθη: «Θα τα πούμε από αύριο αυτά. Τώρα, θα πρέπει να ξεκουραστούμε γρήγορα γιατί είναι δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να παραμείνουμε πρώτοι».

Περέιρα: «Νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα»

Ο Φακούντο Περέιρα τόνισε ότι η νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο Φάληρο δίνει ώθηση για τη συνέχεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γίνεται κουβέντα για το Πρωτάθλημα: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για μένα και την ομάδα, μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση και το γκολ που πέτυχα, αλλά και για το βραβείο».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνεται κουβέντα για το Πρωτάθλημα. «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και δεν μπορούμε να μιλάμε για το Πρωτάθλημα. Από αύριο ξεχνάμε το ματς αυτό και τη νίκη και συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Ξάνθη», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το παρατσούκλι «Φανούρης» που του έχουν δώσει, ο Αργεντινός απάντησε: «Ο κύριος Αναστασιάδης μου το έχει δώσει και από τη στιγμή που με αποκαλεί έτσι, το αποδέχομαι…».

Σαλπιγγίδης: «Όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα»

Ξεκάθαρος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τη φετινή σεζόν, καθώς η ομάδα του θέλει μόνο τη νίκη. Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Για τη θέση του μπακ: «Το έχω δοκιμάσει και στις προπονήσεις στην αρχή της καριέρας μου».

Για τα νίκη του ΠΑΟΚ: «Θα είναι λάθος να μιλάμε για τίτλο. Είναι νωρίς και το έχουμε πει. Όλα τα ματς είναι τρεις πόντοι. Η διαφορά είναι πως σήμερα πήραμε τρεις πόντους στην έδρα του αντιπάλου που πάει για το πρωτάθλημα. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γινόταν αν έπαιζαν. Ο προπονητής έχει τον έλεγχο. Προσαρμόζει την ομάδα στις απαιτήσεις του αγώνα. Τα έχει καταφέρει πολύ καλά και είμαστε στο υψηλό επίπεδο. Όλοι έχουμε μερίδιο στις επιτυχίες και τις αποτυχίες».

Αν υπάρχουν δύο ΠΑΟΚ αναφορικά με τις εντός και τις εκτός έδρας αναμετρήσεις: «Δεν νομίζω πως βγαίνουν συμπεράσματα από ένα παιχνίδι και ειδικά από το σημερινό. Είναι φυσιολογικό όλες οι ομάδες εντός έδρας να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Εκτός έδρας πρέπει να έχουν πιο έξυπνη διαχείριση του αγώνα. Σήμερα δεν μπορεί να πει κάποιος πως φταίμε που παίξαμε με αντεπιθέσεις από τη στιγμή που πετύχαμε δύο γκολ και ένα ακόμα που ακυρώθηκε. Θεωρώ φυσιολογική την εικόνα μας. Δεν είναι εύκολο να έχεις τον έλεγχο. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό».

Για το αν θα είναι δικαίωση να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Είναι σημαντικό για την ομάδα το πρωτάθλημα. Για εμένα δεν νομίζω πως θα ήθελα να δικαιωθώ για κάτι. Έχουν γραφτεί πολλά. Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αποδείξω κάτι. Είμαι άνθρωπος όχι μηχανή. Πολύ εύκολα θα κατακριθώ εγώ και δύσκολα θα δεχτώ μπράβο από συγκεκριμένη μερίδα. Για εμένα ένα πρωτάθλημα θα είναι ότι καλύτερο. Το θέλουμε όλοι. Θα είναι σημαντικό για όλη την πόλη και όλο τον κόσμο που αγαπάει αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να μην το σκεφτόμαστε, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος.

Δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί μπορεί να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Ο κόσμος της ομάδας πάντα έχει απαιτήσεις και αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Εμείς θα πρέπει να αφήνουμε ό,τι θεωρούμε πως δεν κάνει καλό στην ομάδα και να παλεύουμε για το καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε να τους δίνουμε χαρές. Το χρωστάμε σε όλους. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά όπως είπα δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο και τη συγκέντρωσή μας. Όλοι είμαστε χαρούμενοι, αλλά έρχεται το εξίσου δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Αν στραβοπατήσουμε, θα είναι σα να μη νικήσαμε εδώ».

Τζιόλης: «Δίκαιοι νικητές»


Χαρούμενος για τη μεγάλη νίκη που έφερε τον ΠΑΟΚ στο +5, αλλά και προσγειωμένος για τη συνέχεια «αφού είναι ακόμα Δεκέμβριος» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης που απέδωσε το τρίποντο επί του Ολυμπιακού στη θέληση, τη δίψα και την αυταπάρνηση που έδειξαν οι «ασπρόμαυροι».

«Δικαίως κερδίσαμε. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, σίγουροι και καθ’ όλη τη διάρκειά του, το κοντρολάραμε. Ένα αστείο γκολ δεχθήκαμε, αλλά είχαμε θέληση, αυταπάρνηση όλοι οι παίκτες για να πάρουμε αυτή τη νίκη. Το αξίζαμε, είμαστε δίκαιοι νικητές, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται και είναι ακόμα Δεκέμβριος. Συνεχίζουμε…».

«Υπήρχε εκνευρισμός στα αποδυτήρια μετά το τέλος του πρώτου μέρους, λόγω του τρόπου που φάγαμε το γκολ. Απ’ την άλλη, όμως, ξέραμε και βλέπαμε πως μπορούμε και υπήρχε σιγουριά πως θα προηγηθούμε ξανά, όπως κι έγινε».

Για το... μήνυμα τίτλου που περνάει η σημερινή νίκη: «Είναι μια δήλωση ικανότητας σίγουρα, το ‘χουμε δείξει άλλωστε πως μπορούμε. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι για να πάρεις έναν τίτλο. Πρέπει να διαχειριστούμε κι άλλα πράγματα, όπως η κούραση».

Τέλος, για το ματς με την Ξάνθη που έρχεται: «Είναι ακόμα ένας εκτός έδρας αγώνας πρωταθλήματος, απέναντι σε μια καλή ομάδα και θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε νέο τρίποντο και να συνεχίσουμε το σερί μας».

Μανιάτης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Την ευθύνη για την ήττα από τον ΠΑΟΚ για να προστατέψει τους συμπαίκτες του ανέλαβε ως αρχηγός του Ολυμπιακού ο Γιάννης Μανιάτης: «Παίρνω όλη την ευθύνη εγώ, εγώ φταίω. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε όλη την ομάδα ή κανένα άλλο παιδί Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συσπειρωθούμε και μπορούμε να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση.

Μπορούμε να δείξουμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια και να στεφθούμε εμείς πρωταθλητές στο τέλος. Έχουμε παίκτες υψηλού επιπέδου και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε τον Ολυμπιακό ξανά πρώτο. Εμείς οι παίκτες πρέπει να γυρίσουμε την κατάσταση. Το πιστεύουμε, το θέλουμε και πρέπει να το δείξουμε».

Ρομπέρτο: «Να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος»


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν ο νικητής του ντέρμπι, όμως ο Ρομπέρτο τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει χρόνο να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος και να πάρει την 1η θέση. «Δεν τελειώσαμε τις φάσεις μας», πρόσθεσε.

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να διορθώσει την κατάσταση και να φτάσει στην κορυφή, όπως τόνισε ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, μιλώντας στη Νova, τόνισε πως οι χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του αποδείχτηκαν καθοριστικές, αφού ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευστοχία.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» για την στήριξη που δείχνει στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova: «Πιστεύω πως ήμασταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα είχαμε περισσότερες ευκαιρίες όμως δεν μπορέσαμε όμως να τελειώσουμε τις φάσεις μας, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ στις λίγες που του παρουσιάστηκαν. Προσπαθήσαμε σήμερα να μειώσουμε την διαφορά και να πάρουμε την 1η θέση, όμως πιστεύουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος και πλησιάσουμε την κορυφή. Ήμαστε εδώ για να δεχτούμε χειροκρότημα και κριτικές. Είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστούμε τον κόσμο μας, που θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας»