Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη - Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου - Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, όπου....
χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.
Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, μεταξύ μεγάλου πλήθους πιστών, ήταν παρόντες και οι διδάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ενορίας, των οποίων την παρουσία ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας με ιδιαίτερη ευαρέσκεια.
Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 26 Νοεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε τη Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων και των εφημερίων της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Οικον. Χαραλάμπους Ταραμίγκου και του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού.
Ιδιαίτερη αναφορά κατά την ομιλία του, πριν την απόλυση, έκανε ο Σεβασμιώτατος στην παρουσία των διδασκάλων και των μαθητών των 3ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων, τα οποία ευρίσκονται στα όρια της Ενορίας και μάλιστα επαίνεσε για το αγαθό τους έργο τους διδασκάλους.