Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δήμαρχος Χαλκιδέων Παγώνης Χρήστος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με ένα μπαράζ κακόπιστων, κακόβουλων και σε πολλές περιπτώσεις ψευδών δημοσιευμάτων, επιχειρείται να δυσφημιστεί η Δημοτική Αρχή και να απαξιωθούν οι προσπάθειες της, στην κατεύθυνση ανάδειξης, σχεδίασης και δρομολόγησης λύσεων στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, όπως η Δημοτική Αγορά, η απομάκρυνση ....
των Φυλακών, οι είσοδοι της πόλης, η καθαριότητα, οι υποδομές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, η αναδιοργάνωση του Δήμου, η εξασφάλιση της οικονομικής του επάρκειας.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στις αρχές τους νέου έτους. Ως τότε θα εργάζεται μεθοδικά, προκειμένου να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο.
Θα ήθελα όμως σήμερα , με αφορμή το ψευδέστατο δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό ΜΜΕ ότι την Παρασκευή 28/11/2014 σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων υπήρξε αντιπαράθεση αντιδημάρχων που είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Αντιδήμαρχος Ανθηδόνας , να δηλώσω τα παρακάτω:
1.Την Παρασκευή 28/11/14 δεν πραγματοποιήθηκε καμία συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής.
2.Οι σχέσεις όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας, καθώς και οι σχέσεις ανάμεσα στους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των ΝΠΔΔ και όλων όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης είναι καλύτερες από άριστες. Η συνεργασία είναι καθημερινή και αποτελεσματική στην προώθηση των προβλημάτων .

Η παραίτηση του κ. Σανιδά από τη θέση του Αντιδημάρχου, για πολύ βραχύ διάστημα, έχει να κάνει με ένα απόλυτα προσωπικό θέμα, το οποίο ο Δήμαρχος σεβάστηκε και εκφράζει τη λύπη του γιατί κάποιοι “δημοσιογράφοι” προσπαθούν με δόλιο, απάνθρωπο και αισχρό τρόπο να φαντασιώνονται σενάρια, προκειμένου να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή.
Χαμένη προσπάθεια.
Τιμώ και σέβομαι με απόλυτο τρόπο το συνεργάτη μου κ. Σανιδά, που πολύ σύντομα είμαι βέβαιος θα έχει και πάλι τη θέση του Αντιδημάρχου. Μέχρι τότε θα τον αντικαθιστά ο Δήμαρχος. Παρακλήθηκε να υπογράφει κάποια έγγραφα, ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος , πράγμα που ασμένως αποδέχθηκε.
Τέλος αναφέρουμε ότι η Δημοτική Αρχή, ενωμένη, σχεδιάζει και υλοποιεί σιγά σιγά το πρόγραμμά της χωρίς να παίρνει οδηγίες ή να εκβιάζεται από διάφορα παράκεντρα.
Η όποια προσπάθεια σπίλωσης της δράσης της, πέφτει στο κενό και μας αφήνει παγερά αδιάφορους.