Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Και επισήμως η ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια



·        Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης χρήσης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Ταμείου Εθνικής Άμυνας
·        Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποκτά δικό της Διοικητήριο εμβαδού 2.435 μ2 και εξασφαλίζεται οικονομία κλίμακας που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ ετησίως
·        Κώστας Μπακογιάννης: Ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες, με στόχο να ολοκληρώσουμε εντός του έτους τη μεταστέγαση

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη και από τον διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, υποστράτηγο Γεώργιο Σταθιά, η σύμβαση που παραχωρεί το κτίριο της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής από το Περιφερειακό Συμβούλιο της....
κατά χρήση παραχώρησης του εν λόγω κτιρίου. Είναι δε αποτέλεσμα των πολλών προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, προκειμένου η Λαμία να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό διοικητήριο.
Ενσωματωμένη εικόνα 2Με τη σημερινή πράξη της υπογραφής, ολοκληρώθηκε τάχιστα και αποτελεσματικά  μία διαδικασία πολύπλοκη που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη. Ήταν δε το πρώτο ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε, την πρώτη ημέρα του στο γραφείο της Περιφέρειας, αποστέλλοντας επιστολή στον τότε Υπουργό Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πρόκειται για το κτίριο του «Πρώην Στρατηγείου ΜΕΡΥΠ», επιφανείας 2.435 μ2 και  με  τον περιβάλλοντα αυτού χώρο, 11 περίπου στρεμμάτων, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου «ΤΣΑΚΑΛΟΥ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ», στην πόλη της Λαμίας. Το νέο διοικητήριο θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους σε λιγότερο χρόνο και χωρίς να ταλαιπωρούνται, από την ισχύουσα αποκέντρωση των υπηρεσιών. Παράλληλα με την μετεγκατάσταση αυτή, επιτυγχάνεται και σημαντική εξοικονόμηση πόρων (πάνω από 400.000 ευρώ ετησίως), αφού μειώνεται αισθητά το λειτουργικό κόστος καταβολής των μισθωμάτων.

Στο παραχωρούμενο κτίριο θα στεγαστεί το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στα υπόλοιπα ιδιόκτητα ή χρησιμοποιούμενα χωρίς μίσθωμα κτίρια, μπορούν να εγκατασταθούν οι απομένουσες υπηρεσίες της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αντικειμενικό και εφικτό στόχο, να μην υπάρχει κανένα μισθωμένο κτίριο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα, έπειτα από πέντε μήνες συνεχούς προσπάθειας και σκληρής διαπραγμάτευσης, έχω τη χαρά να ανακοινώσω σε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, ότι η Περιφέρειά μας θα αποκτήσει άμεσα ένα σύγχρονο διοικητήριο, ικανό να στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών μας, διευκολύνοντας κάθε πολίτη που συναλλάσσετε με αυτές. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε επισταμένως με αυτό το ζήτημα, αισθανόμαστε μεγάλη δικαίωση. Γιατί ξεκινώντας από το πουθενά, δώσαμε λύση σε ένα μεγάλο λειτουργικής και οικονομικής φύσης πρόβλημα. Η Λαμία, η έδρα της Περιφέρειας μας, θα αποκτήσει επιτέλους ένα διοικητήριο αντάξιο του ρόλου της. Προεκλογικά «υπέγραψα» με τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας ένα άτυπο συμβόλαιο: Τους ζήτησα να με εμπιστευτούν για να δουλέψω σκληρά. Πέντε μήνες μετά, η δουλειά της ομάδας μας είναι αδιαμφισβήτητη. Τη χθεσινή εξασφάλιση πόρων για την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, διαδέχεται η υπογραφή της σύμβασης για το νέο Διοικητήριο στη Λαμία. Η σημερινή μεγάλη μας χαρά αύριο θα δώσει τη σκυτάλη στα έργα. Ξεκινάμε άμεσα λοιπόν τις εργασίες, με στόχο να ολοκληρώσουμε εντός του έτους τη μεταστέγαση"