Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, όπου από τις 11 Ιανουαρίου ευρίσκεται η Τιμία Κάρα του Αγίου ιερομάρτυρος Ραφαήλ εκ της νήσου Λέσβου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και δεκάδος Ιερέων και Διακόνου.
Η παρουσία του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθαγγέλου πλήρωσε με χαρά τον Κλήρο και τον Λαό της Χαλκίδος, ιδιαίτερα μάλιστα κατ’ αυτή την ημέρα...

των ονομαστηρίων του ,αφού γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Πόλη της Χαλκίδος, συνδέθηκε «εξ’ απαλών ονύχων» με την Τοπική Εκκλησία, χειροθετήθηκε αναγνώστης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ και διηκόνησε ως λαϊκός κατηχητής μέχρι τότε που εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος στην όμορη Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, δια των σεπτών χειρών του τότε Μητροπολίτου και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αγαθάγγελο, ενώ προσφωνώντας τον άγιο Φαναρίου, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην αγάπη με την οποία τιμά την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, αλλά και τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης που τρέφει για το πρόσωπό του ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός της Χαλκίδος.
Ο Θεοφιλέστατος άγιος Φαναρίυο κ. Αγαθάγγελος αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τους καλούς του λόγους και, κυρίως, για το ότι, όπως είπε, κάθε φορά που έρχεται στην γενέτειρά του Χαλκίδα, επιβεβαιώνει το δώρο της αγάπης του Θεού και των αδελφών του και παρεκάλεσε να μην τον λησμονεί κανένας στις προσευχές του.