Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα τριών δραστήριων φιλανθρωπικών φορέων της Ιεράς Μητροπόλεως: α) του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, β) της Εθελοντικής Διακονίας Κατ’ Οίκον και γ) της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλοεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και οι συντονιστές Κληρικοί των....
αναφερθέντων φιλανθρωπικών φορέων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Βράκας, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Αγγελική Γερογιάννη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ευβοίας κ. Ευστράτιος Καρλατήρας, η Πρόεδρος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στη Χαλκίδα κ. Καίτη Λυμπερίου, η Προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Ευρυδίκη Δεληγιώργη και πλήθος ιατρών, φαρμακοποιών, εθελοντριών και εθελοντών του κάθε τομέα.
Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας ανέπεμψε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή του χριστιανού περιγράφεται με δύο λέξεις: την φιλοθεΐα και την φιλανθρωπία και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους την κάθε μορφή προσφοράς τους και συζήτησε μαζί τους.