Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κ.Ο. Χαλκίδας του ΚΚΕ

Η επιλογή της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα να παρουσιάσει ως εκλογικό περίπτερο ένα τραπεζάκι που στήνει όποτε βρίσκει κανέναν να το κουβαλήσει στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία αποτελεί μέγιστη προκλητική ενέργεια.
Μόνο και μόνο η παρουσία τους εκεί βρωμίζει και λερώνει το μνημείο που ανεγέρθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Οι αναφορές της Χρυσής Αυγής περί σεβασμού του χώρου του μνημείου είναι αστείοι. Γιατί είναι οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι των εχθρών της Εθνικής Αντίστασης, των....
γερμανοτσολιάδων, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των Χιτών, των βασανιστών της Χούντας. Γιατί τα φασιστοειδή που όπου σταθούν και όπου βρεθούν βγάζουν χολή για την Εθνική Αντίσταση και τον ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τέτοιοι ήταν, τέτοιοι είναι, και έτσι θα παραμείνουν. Όπλο του συστήματος της εκμετάλλευσης που τους γέννησε και τους θρέφει, τσιράκια των αφεντικών, στην υπηρεσία τους για να χτυπούν το λαϊκό κίνημα και την εμπροσθοφυλακή του, το ΚΚΕ.

Η πρόταση του ΚΚΕ στη διακομματική επιτροπή ήταν ξεκάθαρη: Καμιά διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο. Πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από κανέναν από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που πήραν μέρος στη διακομματική με τις ευθύνες να βαραίνουν και τη δημοτική αρχή για την πρόσκληση που απέστειλε στη Χρυσή Αυγή για συμμετοχή στην επιτροπή.

Ο λαός της Χαλκίδας με τη δράση του και την ψήφο του έχει ευθύνη να καταδικάσει και να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και να στείλει τους φασίστες πίσω στα λαγούμια τους.