Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΝΑΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ

Κατά τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε Ενορίες και Ιδρύματα της Τοπικής μας Εκκλησίας, όπως και Ιδρύματα του Τόπου μας στα οποία απαλύνεται ο ανθρώπινος πόνος, όπως τα Οικοτροφεία της ΕΠΑΨΥ στη Χαλκίδα, την Έξω Παναγίτσα και την Ερέτρια.
Τα βράδια της Κυριακής Βαΐων, Μεγάλης Δευτέρας, Μεγάλης Τρίτης, Μεγάλης Τετάρτης και Μεγάλης Πέμπτης, χοροστάτησε και ομίλησε, αντιστοίχως, στους Ι. Ναούς Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Αγίου Νικολάου Μύτικα,  Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού και Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί χοροστάτησε, κατά τον Εσπερινό της ....
Αποκαθηλώσεως, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.
Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος και στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και υπεύθυνο της Ομάδος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, επισκέφθηκε, μέχρι αργά το μεσημέρι, όλους τους ασθενείς στα δωμάτιά τους, χρίοντας όσους επιθυμούσαν με το Άγιο Ευχέλαιο.
Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Ιωάννης Καρούζος, μαζί με τους υπολοίπους υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου, σε μια σεμνή εκδήλωση στο Γραφείο του, τίμησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα «ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΥΓΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ».