Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

  1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  
Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Παραλία Χαλκίδας - Στρογγυλό, 10:30πμ (προσυγκέντρωση Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, 10:00πμ Πλατεία Αγοράς)


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Η 1η Μάη είναι μέρα που τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους πρωτοπόρους εργάτες που βάδισαν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και των θυσιών για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Σήμερα, που και ο κλάδος μας σφαδάζει από την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της εργασίας, την ανεργία, τα αιτήματα αυτών των πρωτοπόρων εργατών είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Πριν ενάμιση αιώνα περίπου αγωνίστηκαν και κέρδισαν το 8ωρο, την Κυριακή αργία, να αναπαύονται οι εργάτες, την κατάργηση της ....
ανήλικης εργασίας, τη σύνταξη, τις συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς, στήριξη των ανέργων. Όλες αυτές ήταν κατακτήσεις των εξεγερμένων του Σικάγο που οι εφημερίδες της εποχής αποκαλούσαν τρελούς. 

Μέσα στην κρίση, οι εργοδότες με το πολιτικό τους προσωπικό βρήκαν την ευκαιρία να ξηλώσουν ότι καταχτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. 
Σήμερα, το μεγάλο κεφάλαιο, αξιώνει από την κυβέρνηση νέα προνόμια (χρηματοδότηση με διάφορα προγράμματα, νέα δάνεια, μειώσεις εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, διατήρηση αντεργατικών νόμων, μείωση τιμής ρεύματος, κα).
Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  • Δεν καταργεί τα μνημόνια αλλά τα επεκτείνει βαπτίζοντας τα «νέα συμφωνία» και ετοιμάζεται να υπογράψει νέο μνημόνιο.
  • Μεταθέτει την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και δρομολογεί το κίνητρα που επιζητεί το κεφάλαιο.
  • Έβαλαν χέρι στα διαθέσιμα του ΟΑΕΔ (120 εκ.) και σε άλλα δημόσια ιδρύματα, οργανισμούς.
  • Οι προεκλογικές υποσχέσεις ψίχουλα για μέτρα για την ακραία φτώχεια μέσω του νόμου που ψήφισε, από 2 δις. που έλεγε προεκλογικά, έγιναν 200 εκ. ευρώ, την ίδια στιγμή που δίνουν 500 εκ. ευρώ για αναβάθμιση αεροπλάνων, που θα καλύπτουν ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Μεταθέτει την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ για το απώτερο μέλλον.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, 
Δεν μπορεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας να είναι ανεργία και η απλήρωτη δουλειά, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η εκ’ περιτροπής εργασία, οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η βαριά και άδικη φορολογία, η εμπορευματοποίηση της υγείας.
Η ίδια ζωή δεν μας επιτρέπει να κρατήσουμε καμία στάση αναμονής και να περιμένουμε να έρθει η Δευτέρα παρουσία, όπου οι εργοδότες θα αποφασίσουν να βάλουν μπροστά τις ανάγκες των εργατών και όχι τα κέρδη τους (δηλαδή ποτέ).
Αυτό που έρχεται σαν επιτατική ανάγκη, είναι το δυνάμωμα του οργανωμένου αγώνα, τη συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το δυνάμωμα του ταξικού μετώπου των εργαζομένων, του ΠΑΜΕ, μακριά από τα βαρίδια του παλιού και νέου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για:

        να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά την παραγωγή, όπου στόχο θα έχει την κάλυψη των δικών μας αναγκών και όχι τα κέρδη.
        να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε και όχι τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι των εκμεταλλευτών μας.

·        ΥΠΟΓΡΑΦΗ Κλαδικής Σύμβασης με επαναφορά του μισθού και των δικαιωμάτων στα επίπεδα του 2011. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Τέρμα στις ατομικές Συμβάσεις.
·        Αποκατάσταση των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
·        "Όχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. "Όχι" στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
·        Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
·        Άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας ανέργων και των οικογενειών τους.
·        Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
·        Ανακούφιση των οικογενειών μας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία. 


Αγώνας – Ρήξη - Ανατροπή
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια 
Πάρτε όλοι μέρος στην
Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Παραλία Χαλκίδας - Στρογγυλό, 10:30πμ

(προσυγκέντρωση Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, 10:00πμ Πλατεία Αγοράς)