Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση, μετέβη στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έλαβε χώρα το σεμινάριο: «Για ένα σχολείο με έκφραση, χρώμα και φως», που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δρ. Δημήτριος Μητάκος.
Ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με πολλούς από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, ενώ ο Δρ. Δημήτριος Μητάκος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την ανταπόκριση του στην πρόσκληση των μελών της εκπαιδευτικής.... κοινότητας και για την τιμητική για διοργανωτές και συμμετέχοντες παρουσία και στήριξη του Ποιμενάρχη τους.
Την ίδια ημέρα, Τρίτη 5 Απριλίου, πριν το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 2ο Λύκειο Χαλκίδος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Συλλόγου Καθηγητών και των μαθητών. Εκεί τον υποδέχθηκαν με χαρά ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Γιακουμίδης, οι Καθηγητές και πολλοί μαθητές.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε στους μαθητές με θέμα τη χριστιανική αλληλεγγύη. Μετά την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου, πολλοί ήταν οι μαθητές, που του απηύθυναν ερωτήσεις Σεβασμιώτατο και συζήτησαν μαζί του γύρω από το θέμα της εισήγησης, αλλά και για άλλα ζητήματα ευρυτέρου ενδιαφέροντος.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλη τη σχολική κοινότητα του 2ου Λυκείου για την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του για την επικοινωνία μαζί τους. Με τη σειρά τους τα παιδιά, για να ανταποδώσουν στο Σεβασμιώτατο την ανταπόκριση του στην πρόσκληση τους, του παρουσίασαν πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, που με επιμέλεια είχαν προετοιμάσει και με αρτιότητα εκτέλεσαν.
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το 1ο Λύκειο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Ιερείς της Ενορίας του Αγ. Νικολάου, όπου και το Σχολείο ανήκει, Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας και Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Ταραμίγκος, η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Μαρία Ματθαίου, οι Καθηγητές και οι μαθητές.
Εκεί και συγκεκριμένα στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Λυκείου, κατόπιν αιτήματος των μαθητών, Καθηγητών και γονέων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, κατά τη διάρκεια του οποίου εξηγούσε τα τελούμενα στους συμμετέχοντες.
Αμέσως μετά παρετέθη πρωινό κέρασμα που είχαν ετοιμάσει καθηγήτριες και γονείς και ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες. Από την αρχή της επίσκεψης του, ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με πνεύμα ενθουσιασμού από τους μαθητές και μέσα σε αυτό το πνεύμα μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Λυκείου προσεκάλεσαν τον Ποιμενάρχη τους στο τμήμα τους. Εκεί ο Σεβασμιώτατος είχε διάλογο με τα παιδιά και τα ευχαρίστησε για την καλή τους προαίρεση, να τον προσκαλέσουν και μοίρασε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.