Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές παρά τη διάσπαση

Υψηλό ποσοστό αποχής

Από την πρωτιά της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, την έκδοση διαφορετικών αποτελεσμάτων, αλλά και την υψηλή αποχή χαρακτηρίστηκαν οι φετινές φοιτητικές εκλογές.
Αντίθετα πάντως από τις προηγούμενες χρονιές, οι εκλογές αυτές σημαδεύτηκαν από τη διάσπαση της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, την αποχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά και επεισόδια που είχαν ως ...να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), οι δικές της δυνάμεις απέσπασαν το 20,26% των ψήφων, η ΔΑΠ (ΝΔ) το 31,12%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 12,23%, η ΠΑΣΠ 8,55%, οι «αντάρτες» της ΔΑΠ 5,98%, η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» 3,38% και τα λοιπά ψηφοδέλτια 14,75%.
Διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει η ΔΑΠ με την ίδια να αποσπά, σύμφωνα με τα δικά της αποτελέσματα, να αποσπά το 45,83%, την Πανσπουδαστική το 20,62%, τα ΕΑΑΚ το 14,57%, την ΠΑΣΠ το 7,05%, την «Αριστερή Ενότητα» το 1,33% και τους λοιπούς το 7,7%.
Από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ απουσιάζουν τα ποσοστά των ανταρτών, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για τα επεισόδια. Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι σύλλογοι που καταγράφηκαν ως ΟΝΝΕΔ στην οποία αναφέρουν ότι κατετάγησαν πρώτοι στα ΤΕΙ.