Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη πετσοκομένα λαϊκά εισοδήματα! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.
 
Στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση (σε 7500 σελίδες!!!), περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης, δηλαδή ένα αυτόματος μηχανισμός,  που έξω από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία, θα κόβει και θα μειώνει... μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο, 4ο μνημόνιο και οι βουλευτές της, πειθήνια όργανα, θα συντελέσουν στην καταστροφή μας.
 
Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:
·                     Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
·                     Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο κ.λ.π με εφαρμογή από 1η Ιούνη.
·                     Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά
  • Καταργούν το ΕΚΑΣ και μάλιστα ζητούν αναδρομικά την καταβολή του από 1-1-2016 από τους χαμηλοσυνταξιούχους
  • Ξεπουλάνε κομμάτι κομμάτι το δημόσιο πλούτο, θέτοντας η χώρα στο γύψο για τα επόμενα 150 χρόνια
 
Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που δρα παραλυτικά στα σωματεία μας, υπερασπίζονται ένα σύστημα σαθρό και απάνθρωπο, που δε διορθώνεται αλλά μόνο ανατρέπεται. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία φέρνει για τους εργαζόμενους, για τον εργαζόμενο λαό συνολικά. Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, τις απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
χρειάζεται να ξεπεράσουμε το μούδιασμα και την απογοήτευση και να επιδοθούμε σε νέους νικηφόρους αγώνες. Να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να δράσουμε συλλογικά. Να πάρουμε μαζικά μέρος  στην διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής,την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 18.00 στο Σύνταγμα που στηρίζει και η ΟΛΜΕ (συν. 1) και  την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5:30 στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα που θα συζητιούνται και θα ψηφίζονται τα μέτρα λαιμητόμος.(συν.2)

  • Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης
  • Να συντονίσουμε τις δυνάμεις και να παλέψουμε ενωμένοι  παντού για να αποτρέψουμε το έγκλημα που πάει να συντελεστεί
  • Να μην γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι                                                                                                                                                                                                                                                                  Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
  •  Η πρόεδρος                     Ο γεν. γραμματέας
  •  Χαρά Νίκα                    Σταμάτης Κουρούπης