Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΗ 7:00μμ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Είμαστε αντιμέτωποι με νέο κύμα επίθεσης στα δικαιώματά μας πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των προηγούμενων μέτρων. Στην πρώτη γραμμή μπαίνουν, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, 13ος και 14ος μισθός. Τα μέτρα προωθούνται στη λογική της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της περιλάλητης ανάπτυξης που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τρέφεται με τις σάρκες των εργαζομένων.
Στα εργοστάσια επεκτείνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ...
παροχή εργασίας μέσω εργολάβων, τα ελαστικά ωράρια, οι μειώσεις, η τρομοκρατία. Προωθούνται νέες εργασιακές σχέσεις με στόχο να συνδέσουν μισθό με παραγωγικότητα για αποδοχές ψίχουλα σε κάθε περίπτωση! Αλλού υπάρχει απληρωσιά, μαύρη – ανασφάλιστη εργασία.
Κύριο χαρακτηριστικό σε όλους τους χώρους εργασίας είναι η αυξημένη εντατικοποίηση της εργασίας για να βγαίνουν περισσότερα κέρδη. Επιστήμη και τεχνολογία αξιοποιούνται από την εργοδοσία για την ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης αντί να διευκολύνουν την εργασία και τη ζωή μας.

Ταυτόχρονα, νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σχεδιάζονται για τους βιομήχανους. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει μέχρι και επιδοτήσεις – τσάμπα χρήμα 20εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμία υποχρέωση των επιχειρήσεων!!!
Στον κλάδο υπάρχει σχεδιασμός για επενδύσεις πολλών εκατομμύριων (Αλλατίνη, Coca Cola, General Mills – Pillsbury κα). Η αυξημένη παραγωγή προσανατολίζεται στις εξαγωγές και δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν αγώνες τόσο για την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση όσο και για τα ιδιαίτερα προβλήματα σε κάθε χώρο. Παρά τα αποτελέσματα που είχαν όλοι αυτοί οι αγώνες, απαιτείται μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στα σωματεία και ανάπτυξη κοινή δράσης των δυνάμεων που υπάρχουν.

Αυτές οι συνθήκες απαιτούν οργάνωση για να αναπληρωθούν οι απώλειες που έχουμε νιώσει στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια και να ανοίξει ο δρόμος για νέες κατακτήσεις.
Στην κατεύθυνση αυτή η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών έχει καταθέσει προς υπογραφή στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που προβλέπουν μισθούς και δικαιώματα στα επίπεδα του 2009.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και τους συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ να συζητήσουμε το σχεδιασμό και συντονισμό της δράση μας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΗ 7:00μμ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ