Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης  

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
το ζήτημα της "περίεργης" διαδικασίας επιλογής διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, με την "ειδική  συνεδρίαση των μονίμων υπηρετούντων", από την οποία αποκλείονται οι αναπληρωτές συνάδελφοι και συναδέλφισσες μας, που σε κάποιους συλλόγους υπερτερούν των μονίμων εκπαιδευτικών, και με δεδομένο ότι η γνώμη αυτή δεν προσμετράται στην τελική κρίση αφού δεν μοριοδοτείται, αλλά συνιστά ξεκάθαρη διαδικασία αξιολόγησης,...
πρέπει να απαντηθεί συγκροτημένα από τον κλάδο. Το ίδιο μαζική και ηχηρή πρέπει να είναι και η αντίδρασή μας στην "περίεργη" διαδικασία εγγραφής των μαθητών/ριών στα ΕΠΑΛ με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από το tαxisnet των γονιών τους, διαδικασία που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση-κλείσιμο τομέων ειδικοτήτων και ολόκληρων περιφερειακών σχολείων. 
Εκτιμώντας ότι έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο καλοκαίρι και μια δύσκολη σχολική χρονιά σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας,  (είσοδος από τα ΙΕΚ, οδός Αντιγόνου), προκειμένου να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:

1. Κρίσεις διευθυντών/ντριών-Στάση συλλόγων-Απόφαση Δ.Σ.
2. Ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ-Κίνδυνος κατάργησης Τομέων-Ειδικοτήτων
3. Πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επικείμενη μετατροπή των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής σε ενιαία μονάδα και τον κίνδυνο να κλείσει η δομή του νομού λόγω ολιγωρίας της διοίκησης για το θέμα αυτό.
4. Αποτίμηση των αλλαγών που έλαβαν χώρα τη χρονιά που πέρασε (θεματική εβδομάδα, δημιουργικές εργασίες, αλλαγές στο εξεταστικό κ.λ.π.)
5. Διάφορα

Επίσης σας αποστέλλουμε εκ νέου το έγγραφο με την κλήρωση για τις κατασκηνώσεις ΟΛΜΕ συμπληρωμένο και από επιλαχόντες/ούσες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΕΠΑΛ και όχι στο Εργατικό Κέντρο.
                                   
                               Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Η πρόεδρος                                          Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                             Άρης Σκούρας