Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΑΟ ΚΟΣΚΙΝΩΝ

Έχουμε γράψει πολλές φορές την άποψή μας για την ομάδα των ΚΟΣΚΙΝΩΝ και έχουμε παρεξηγηθεί από τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και από άλλους οι οποίοι χαρακτηρίζουν την ομάδα περαστική από την κατηγορία και ως φούσκα που σύντομα θα σκάσει.
Η δική μας άποψη είναι σαφέστατη. Η κάθε ομάδα μπορεί να πάει από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο και παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Ποια άραγε ομάδα είναι καλά στα οικονομικά της;
Ποια ομάδα πάει καλά οργανωτικά;
Κύριοι δεν είναι εύκολο να έχεις μια ομάδα στην Α΄ Κατηγορία, όταν....
έχεις μάθει τους πάντες να απαιτούν χρήματα για να παίξουν μπάλα σε μια ομάδα ενός χωριού με 200-300 κατοίκους.
Η ομάδα των ΚΟΣΚΙΝΩΝ δεν ήρθε στην Α΄ Κατηγορία για να διεκδικήσει πρωτάθλημα.
Ήρθε για να μείνει στην κατηγορία και να μπορέσει σιγά σιγά να οργανωθεί και να δημιουργήσει έναν κορμό με ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα τιμούν την ομάδα και δεν θα την βλέπουν ως ευκαιρία για μεροκάματο.
Αλήθεια γιατί μπορεί να είναι φούσκα που θα σκάσει η ομάδα των ΚΟΣΚΙΝΩΝ και άλλες ομάδες οι οποίες για αλλού ξεκίνησαν και αλλού πάνε;.
Οι άνθρωποι των ΚΟΣΚΙΝΩΝ έκαναν λάθη και μάλιστα πολλά. Κατέκτησαν όμως ένα πρωτάθλημα και ανέβηκαν στην μεγάλη κατηγορία. Έδωσαν ήδη το στίγμα τους στην κατηγορία και σε 4 αγώνες έχουν 2 νίκες (με ΑΕΚ εντός και ΣΚΕΠΑΣΤΗ εκτός), έχουν 1 ισοπαλία (με ΑΡΤΑΚΗ εντός) και 1 ήττα (με ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΥΜΝΟΥ εκτός)!!! Έχουν συγκεντρώσει 7 βαθμούς και είναι 5 βαθμούς πίσω από την 1η θέση και 1 βαθμό πίσω από την 2η θέση. 
Με περισσότερους βαθμούς (5) από τα ΚΟΣΚΙΝΑ είναι η ΕΡΕΤΡΙΑ και ο ΛΗΛΑΣ (1), ενώ με λιγότερους βαθμούς είναι 10 ομάδες και μεταξύ αυτών η ΑΡΤΑΚΗ, το ΑΥΛΩΝΑΡΙ, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ. η ΑΕΚ ΧΑΛΚ. και άλλες.
Όταν τα ΚΟΣΚΙΝΑ έχουν αφήσει πίσω τους 6 βαθμούς ή 5 βαθμούς ή 3 βαθμούς αυτές τις ομάδες, γιατί να είναι αυτά η φούσκα και όχι οι άλλες;
Γιατί οι ποδοσφαιριστές των ΚΟΣΚΙΝΩΝ να θέλουν φούσκα την ομάδα τους;
Οι περισσότεροι είναι με μεγάλη εμπειρία και ξέρουν τι σημαίνει Α΄ Κατηγορία.
Θα βρούνε ομάδα για να πάνε, αλλά σίγουρα δεν θα βρούνε αυτό που θα ήθελαν. Δεν τους πήγε κανείς με το ζόρι στα ΚΟΣΚΙΝΑ. Συμφώνησαν και πήγαν εκεί το δελτίο τους.
Φίλες και φίλοι, αν η ομάδα αυτή προσέξει λίγο το οργανωτικό της κομμάτι θα πάει καλά.
Άποψή μας είναι πως θα πρέπει διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές, να υπογράψουν όχι έναν εσωτερικό κανονισμό, αλλά ας μας επιτρέψουν να γράψουμε, ένα σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα και να μην έχουν αποφάσεις στο πόδι.
Ναι η ομάδα έχει θεματάκια. Κάτι δεν πήγε καλά μ΄ έναν ποδοσφαιριστή. Βρέθηκε λύση, μέσα από συζήτηση. Το θέμα έκλεισε θετικά. Όσοι ήθελαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση το έκαναν με τον τρόπο τους και δεν έριξαν λάδι στην φωτιά.
Οι άνθρωποι των ΚΟΣΚΙΝΩΝ θα πρέπει να κάνουν μια νέα αρχή, χωρίς άγχος και χωρίς άστοχες κινήσεις πανικού.
Περιμένουμε να δούμε την επόμενη μέρα και να ξέρουν όλοι πως αυτή η ομάδα θα χρειασθεί 10 νίκες στο πρωτάθλημα κι αν είναι σοβαρή θα τις πάρει.