Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διακ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της γενέτειράς του Βασιλικού Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των μικρών μαθητών.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο Σχολείο ο Εφημέριος της Ενορίας Οσίου Ιωάννου Ρώσσου, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λοβέρδος, οι καλοί ....
εκπαιδευτικοί του Σχολείου, οι γονείς και τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στην Εορτή, η οποία περιελάμβανε κάλαντα και θεατρικά με θέμα τα Χριστούγεννα.
Στο τέλος της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Τσακλάρη και τους εκπαιδευτικούς και περισσότερο απ' όλους τα παιδιά για την ωραία γιορτή τους και τα κάλεσε διαρκώς να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, δίνοντάς τους την ευχή να έχουν πάντοτε τον Χριστό στην καρδιά τους.
Απευθυνόμενος στους μεγάλους, τους κάλεσε να γίνουν σαν τα παιδιά, όπως ακριβώς έγινε και ο Θεός, σύμφωνα με την ωραιότατη φράση του κοντακίου τροπαρίου των Χριστουγέννων: «παιδίον νέον, ο προς αιώνων Θεός».
Τέλος, εξέφρασε τη συγκίνησή του και την χαρά του για την παρουσία του στο Σχολείο, στο οποίο και ο ίδιος φοίτησε ως μικρός μαθητής και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο.