Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πέταξαν στους αιθέρες του Παρισιού Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Με 4.81μ. και 4.61μ. αντίστοιχα

Το 1-2 στην κορυφή έκαναν οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου στο Παρίσι. Η Στεφανίδη στο 2ο αγώνα της στη χρονιά υπερέβη τα 4.81μ και η Κυριακοπούλου τα 4.61μ.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο Λονδίνο, Κατερίνα Στεφανίδη, σημείωσε την καλύτερη εφετινή της επίδοση που την φέρνει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μαζί με την Τζεν Σουρ (ΗΠΑ). 
Μετά τα 4.81μ τοποθέτησε τον πήχη στα 4.91μ για να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο ....
είχε κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν στη Νέα Υόρκη, όπου ήταν νικήτρια με 4.71 μέτρα.
Η Κυριακοπούλου, τρίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, πραγματοποίησε επίσης το δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, μετά την πολύμηνη απουσία της λόγω της γέννας. Η άλτρια του Ανδρέα Τσώνη ξεπέρασε τα 4.61μ και βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το εφετινό της ρεκόρ. 
Η Κυριακοπούλου δείχνει πως είναι σε θέση να ανέβει και ψηλότερα, ωστόσο χρειάζεται χρόνο για να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό. Οι κορυφαίες αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν και πάλι, αυτή τη φορά στον αγωνιστικό χώρο του Ρουέν, το προσεχές Σάββατο (10/1).