Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΕΚΕ που συγκροτείτε από τις παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ ενισχύει τα ερωτήματα που έχουμε θέσει. Γιατί αρνούνται να ενημερώσουν για τους χειρισμούς στα οικονομικά που προκάλεσαν την παρέμβαση του ΣΔΟΕ; Γιατί βιάζονται να γίνει το συνέδριο που θα τους απαλλάξει από κάθε ευθύνη; Αφού μπορεί να προκηρυχτεί μέχρι ....
και τις 7 του Μάρτη και να γίνει μέχρι τέλος Μάρτη.
Αντί να απαντήσουν σε αυτά καταφεύγουν στον αντικομουνισμό και τη συκοφαντία. Τέτοιοι είναι. Άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα οικονομικά αλλά και στη συνολικότερη λειτουργία τους που επί της ουσίας διευκολύνει την επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα στους τόπους δουλειάς λιώνουν κυριολεκτικά κορμιά. Στο ΓΛΥΚΑ 35χρονος εργάτης ακρωτηριάστηκε, στο ΜΙΜΙΚΟ (HQF ομίλου ΦΙΛΙΠΟΥ) λιποθυμάνε οι εργάτριες από την εντατικοποίηση, στο Ναυπηγείο εργάζονται και τις ημέρες ανάπαυσης, στην ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ είναι απλήρωτοι, στο εμπόριο διευρύνεται η ανασφάλιστη εργασία μαζί με το ξεχείλωμα του ωραρίου, στη SABO το ένα εργατικό ατύχημα γίνεται μετά το άλλο.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να τους γυρίσει την πλάτη. Να δώσουμε όλοι όσοι σεβόμαστε το ρόλο μας τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Στο συνέδριο του ΕΚΕ να δυναμώσει η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Αυτή θα είναι μία θετική εξέλιξη που μπορεί να δυναμώσει και να επιταχύνει την προσπάθεια αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή για να γίνει ικανό να συγκρούεται νικηφόρα με την επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου.