Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη της Εύβοιας και σε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους εργαζομένων του νομού, την απαράδεκτη στάση του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που αρνείται πεισματικά να δώσει σαφή και αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της που αφορούν στα οικονομικά του ΕΚΕ και να δώσει σαφή απάντηση για το λόγο που δέχθηκε έλεγχο από τον ΣΔΟΕ. Αντί αυτού επιχείρησε να επισπεύσει το....
συνέδριο κρατώντας τα μέλη του Δ.Σ. και όλους τους εργαζόμενους στο σκοτάδι μην απαντώντας στα ερωτήματα που επανειλλημένα θέτουν οι εκπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας»: 
Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον έλεγχο του ΣΔΟΕ;
Από ποιον διατάχθηκε ο έλεγχος;
Τι έγγραφα ζητήθηκαν από το προεδρείο και την πλειοψηφία του ΔΣ να προσκομιστούν;
Τι έγγραφα προσκομίστηκαν τελικά και ποιο το περιεχόμενό τους;

Το προεδρείο συνεχίζει πραξικοπηματικά να μας κρατά στο σκοτάδι. Το επιχείρημα τους, ότι δήθεν «θα υπάρχει ενημέρωση για τα οικονομικά στο συνέδριο», προκαλεί περισσότερα ερωτήματα γύρω από το γιατί αποφεύγουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Το προεδρείο είναι υπόλογο στην εργατική τάξη της περιοχής για όποια αρνητική εξέλιξη. Εμείς, οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης από τους εργαζόμενους της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Ε.Κ.Ε., πολύ περισσότερο να αναλάβουμε την ευθύνη για τους κινδύνους που εγκυμονεί ένας έλεγχος του ΣΔΟΕ για την πορεία του εργατικού κέντρου.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εκλεγμένο συνδικαλιστή, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και στους υπόλοιπους συναδέλφους του Δ.Σ. του Ε.Κ.Ε., να μην επιτρέψουν να περάσει η μεθόδευση του προεδρείου. 
Συνέδριο και εκλογές χωρίς πλήρη και αναλυτικό έλεγχο για τα οικονομικά δεν μπορούν να γίνουν! Οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τέτοια διαδικασία.