Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Σχετικά με τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι διαφωνούμε με τη διαδικασία των  δια  περιφοράς συνεδριάσεων. Η δια περιφοράς συνεδρίαση υποβαθμίζει την ουσιαστική συζήτηση που πρέπει να γίνεται, δε βοηθά στην ανταλλαγή απόψεων, δεν δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των άμεσα ενδιαφερόμενων. Η  συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλες θα μπορούσαν να είχαν γίνει με φυσική παρουσία των εκλεγμένων.
Τοποθετούμαστε υπέρ της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου με την προϋπόθεση ότι : 
1.Αυτή γίνεται στην προκαθορισμένη  τοποθεσία, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου  και επί των οδών  που αυτή αναφέρει.
2.Ότι με αυτή τη μετακίνηση  και τη συγκεκριμένη ...
τοποθεσία έχουν συμφωνήσει και οι εργαζόμενοι στις λαϊκές.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι λαϊκές αγορές δε μπορούν να είναι απομακρυσμένες από το κέντρο της πόλης. Είναι κατεξοχήν λαϊκός θεσμός που απασχολεί βιοπαλαιστές, μικρούς παραγωγούς, ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο και εξυπηρετεί τα λαϊκά στρώματα που μπορούν να βρουν φτηνά προϊόντα. Η όποια τοποθέτησή τους σε χώρο απομακρυσμένο θα σημαίνει το τέλος των παραγωγών, το παραπέρα πετσόκομμά τους. Θα είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχονται από τις πολιτικές των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης που τους φοροληστεύει, εξευτελίζει τις τιμές που πουλάνε το προϊόν τους, τους ξεκληρίζει από τη γη τους.
Ο δήμος έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη να χωροθετεί  τις λαϊκές μέσα στην πόλη της Χαλκίδας έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία τους. 
Τέλος θεωρούμε ότι αποδεικνύεται και μέσα από τις κινητοποιήσεις των ανθρώπων που δουλεύουν στη λαϊκή, ότι ο λαός έχει τη δύναμη και αυτός  μπορεί  να ακυρώνει μέτρα και αποφάσεις . Ο λαός είναι αυτός που μπορεί, οργανώνοντας τον αγώνα του να ασκήσει πίεση, να κερδίσει δικαιώματα.

Οι εκλεγμένοι της
ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΚΑΙ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.