Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Παναγιώτης Νικολάου

Σου αρέσει; Έλα μαζί μας να το αλλάξουμε! Προτάσεις για τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στο Δήμο Χαλκιδέων

Η κατάσταση στη συντριπτική πλειοψηφία των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ στο Δήμο Χαλκίδας είναι αποκαρδιωτική. Αυτό το ξέρουν καλά, όλοι όσοι μεγάλωσαν με την πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ, εκείνοι που έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα....
στα ανοιχτά γήπεδα της Χαλκίδας, το ξέρει καλύτερα από όλους η νέα γενιά, που απέχει επιδεικτικά, από εκεί που πριν χρόνια έκανες...αίτηση για να έρθει η σειρά της ομάδας σου για τα κλασσικά μονά.

Αυτή η αποχή όμως έχει αιτία. Και είναι η κατάσταση που έχουν έρθει τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή, οι συνθήκες που επικρατούν είναι εκείνες που έχουν απομακρύνει τον κόσμο από τα ανοιχτά γήπεδα.

Κάναμε μια βόλτα στα περισσότερα από αυτά, σε όλες τις ενότητες του Δήμου Χαλκίδας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, συναντήσαμε μια κατάσταση που ήταν το λιγότερο αποτρεπτική για να αθληθεί κάποιος. Σπασμένα στεφάνια να κρέμονται, ξύλινα ταμπλό, δάπεδο φθαρμένο που αν αποφασίσεις να γυμναστείς το πιθανότερο είναι να τραυματιστείς, γήπεδα που χρησιμοποιούνται ακόμα και για πάρκινγκ αυτοκινήτων!

Προτάσεις 

Στόχος όλων μας, αλλά και εμένα προσωπικά που ασχολούμαι για πρώτη φορά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό ''Αλλάζουμε'' με υποψήφιο Δήμαρχο την Έλενα Βάκα,  είναι να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Σκοπός μας είναι, να επιστρέψει ειδικά το μπάσκετ εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στα ανοιχτά γήπεδα, στις γειτονιές της Χαλκίδας! Και εδώ όμως, στοχευμένα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πρώτο μέλημα, είναι η βελτίωση των γηπέδων σε κάθε γειτονιά.

Θέλουμε και μπορούμε, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες.

Αλλάζουμε τους φθαρμένους τάπητες τοποθετώντας το κατάλληλο υλικό για να μπορούν τα παιδιά να αθλούνται με προστασία και ασφάλεια.

Αλλάζουμε τα ξύλινα ταμπλό εκεί που υπάρχουν, επισκευάζουμε τα στεφάνια, βάζουμε προστατευτικά ασφαλείας στις βάσεις των μπασκετών.

Αλλάζουμε τις καμένες λάμπες και τοποθετούμε εξ αρχής φωτισμό εκεί που χρειάζεται.

Δημιουργούμε έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για να γυρίσουν τα παιδιά μας εκεί απ’ όπου απουσιάζουν χωρίς τη δική τους ευθύνη, τα τελευταία χρόνια.

Διοργανώνουμε τουρνουά  3 on 3 σε όλες τις ενότητες του Δήμου Χαλκίδας αλλά και ένα τουρνουά-event στα πρότυπα Σύρου-Ιωαννίνων, με προδιαγραφές FIBA και με καλεσμένους από όλη την Ελλάδα, με διαγωνισμούς τριπόντων, ελευθέρων βολών, με καλεσμένους προσωπικότητες του αθλήματος, βοηθώντας την τοπική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, μπορούμε μαζί, να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας, του Δήμου Χαλκιδέων!

Νικολάου Παναγιώτης
Ιδιοκτήτης Stereabasket.gr

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων

Συνδυασμός ''Αλλάζουμε''-Έλενα Βάκα