Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Τα σχολεία και τα μάτια σας

Μια ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της.
Τα προβλήματα στα σχολεία, πολλά και διάφορα.
Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή, αλλά στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία. Μόνο με θαύμα θα μπορούσε η νέα δημοτική αρχή να καλύψει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα σε 11 μέρες.
Η νέα δήμαρχος η κυρία Βάκα, θα πρέπει από την Δευτέρα να ζητήσει από την απερχόμενη δημοτική αρχή, να προχωρήσει μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο στην λύση των προβλημάτων που υπάρχουν.
Χθες συναντήσαμε στο 2ο Δημοτικό τους Δημοτικούς συμβούλους κύριο ....
Γουρνή και Σέρρα και τον πρώτο σε ψήφους τοπικό σύμβουλο Βασιλικού κύριο Τροχούτσο, ο οποίος είναι και καθηγητής στο Γυμνάσιο Βασιλικού. Γνωρίζουν τα προβλήματα και δεσμεύτηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες.
Αυτό με το οποίο εμείς δεν συμφωνούμε, είναι το να λύνουν τα προβλήματα του κάθε σχολείου οι γονείς και οι δάσκαλοι, όπως συμβαίνει στο 2ο Δημοτικό.
Είναι ένα πανέμορφο σχολείο και χωρίς προβλήματα, αλλά δεν τα έχει λύσει ο Δήμος.
Τα λύνουν οι ίδιοι οι δάσκαλοι και οι γονείς μέσα από δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Αυτό όμως ούτε λογική έχει, ούτε σωστό είναι.
Οι δάσκαλοι και οι γονείς, δεν πρέπει να φροντίζουν να λύνουν τα προβλήματα αυτά. Πρέπει να πιέζουν την δημοτική αρχή, αφού αυτή έχει υποχρέωση να τα λύνει.
Οι δράσεις ενός Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δεν πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση να συγκεντρωθούν χρήματα από τους γονείς, για να αλλάζουμε τζάμια, κλειδαριές, πλακάκια, λάμπες κλπ. Ένας δραστήριος και σωστός σύλλογος έχει υποχρέωση να πιέζει την Δημοτική Αρχή να κάνει αυτά που είναι υποχρεωμένη να κάνει.
Κυρία Βάκα, κυρίες και κύριοι Δημοτική Σύμβουλοι πρώτα τα σχολεία και μετά τα υπόλοιπα.