Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ξανά πρόεδρος κι επίσημα ο Τοπολιάτης

πηγή: FlogaSport 

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή, ο Βαγγέλης Τοπολιάτης δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και από σήμερα επιστρέφει στην προεδρία της ΕΠΣ Βοιωτίας!
Μετά την αθώωση του για την κάρτα υγείας, ο Βαγγέλης Τοπολιάτης δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και από σήμερα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας στη θέση του Κωνσταντίνου Νίκα, ο οποίος είχε καλύψει τη θέση του μετά την....
αναγκαστική παραίτηση του πρώτου λόγω του βουλεύματος.
Η δικαίωση αυτή, δρομολογεί εξελίξεις, όχι μόνο για το βοιωτικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την ΕΠΟ γενικότερα, αφού ο Τοπολιάτης ήταν αντιπρόεδρος της διοίκησης Γκιρτζίκη, που κυνηγήθηκε όσο καμία άλλη από τον τέως υπουργό αθλητισμού και μετέπειτα δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Πρόκειται για το «κύκνειο άσμα» μιας πολιτικής που οδήγησε τελικά στην ολοκληρωτική απώλεια της Ρήτρας Ανεξαρτησίας της ΕΠΟ, η οποία κατάντησε μία πλήρως κρατικοδίαιτη και ελεγχόμενη ομοσπονδία από τον εκάστοτε υπουργό, χάνοντας πλήρως την αυτονομία της και έχοντας από πάνω και τους κάθε λογής παρατρεχάμενους της FIFA και της UEFA.

Τούτη την ώρα το ΔΣ της ΕΠΣ Βοιωτίας έχει «παγώσει» με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αφού πλέον ο Νίκας είναι απέναντι στον Τοπολιάτη και έχει με το μέρος του την πλειοψηφία των συμβούλων, οι οποίοι είχαν απορρίψει την αίτηση της επιστροφής του ως προέδρου της Ένωσης. Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, άλλωστε, η πλειοψηφία πηγαίνει με τον πρόεδρο και επειδή είχε παραιτηθεί πρόεδρος ήταν ο Νίκας.

Πρόεδρος, όμως, είναι πλέον και επίσημα ο Τοπολιάτης, ο οποίος καλείται να  ανατρέψει το εις βάρος του μέτωπο και να ανακτήσει την υποστήριξη των μελών της ΕΕ της ΕΠΣ Βοιωτίας. Μένει μόνο να δούμε εάν θα καταφέρει να το κάνει μέχρι την αναδιάρθρωση που θα ζητήσουν οι σύμβουλοι-υποστηρικτές του Νίκα, έτσι ώστε να τον επαναφέρουν στη θέση του προέδρου μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη νέας εκτελεστικής επιτροπής στην ΕΠΣ που είναι προγραμματισμένες για τον Γενάρη.