Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), η Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας ΑμεΑ και Εθελοντών του Συλλόγου «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός» παρουσίασε για τα σχολεία τη Θεατρική Παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του ...
Ευριπίδη.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ειρήνη Μερτζιάνη και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Λουκισίων και Βασιλικού καθώς και του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα.
Τα παιδιά του Συλλόγου, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσίασαν μια παράσταση αξιώσεων, για την οποία εργάσθηκαν με πολύ μεράκι στη διδασκαλία και σκηνοθεσία η Σοφία Λιάκου, στη διασκευή και ως συνεργάτης στη σκηνοθεσία ο Γιάννης Τζέμης, στην κατασκευή σκηνικού ο Κωστής Μίχαλος, στη δημιουργία μακέτας η Περγάμαλη Λαμπρινή, στη μουσική επεξεργασία ο Μανώλης Σπανός, ως βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ως Κορυφαίες οι Χρύσα Μαγουλά και Άννα Ροδά, αφηγήτρια η Ντίνα Καλούση και φροντιστές σκηνής οι Μαρία Κετίπη και Ζερμαίν Μάϊση.
Μετά την ολοκλήρωση της παραστάσεως, ο Σεβασμιώτατος προσκλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό και αφού συνεχάρη τα παιδιά που έπαιξαν στο έργο και τους συντελεστές, επαίνεσε και τους Διδασκάλους και τους μαθητές των Σχολείων, που ενώ ήλθαν για να στηρίξουν την προσπάθεια του Συλλόγου, φεύγουν, έχοντας τώρα πια, αληθινά στηρίγματα για τη ζωή, η οποία ανήκει το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Επεσήμανε εμφαντικά ότι δεν είναι ντροπή, να ομιλούμε για του ανθρώπους που με αναπηρίες, αλλά οφείλουμε όλοι να εργαζόμαστε έτσι, ώστε να εντάσσονται στην κοινωνία ως ισότιμα και ισάξια μέλη της. Εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του, που όταν οι μαθητές κλήθηκαν να πουν την άποψη τους για την παράσταση, εκφράστηκαν με θερμά και συγκινητικά λόγια για τα παιδιά.