Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ/Ε.Π.Σ.Ε ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Γ. ΣΤΟΥΠΑ

 
    Σε μια περίοδο που το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ έχει να αντιμετωπίσει   και να  διαχειριστεί  προβλήματα που έχουν ανακύψει στο ποδόσφαιρο  από την πανδημία,  τις  καταστροφικές  πυρκαγιές και άλλες συγκυρίες, εμφανίζεται στο προσκήνιο, ο τέως πρόεδρος του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ κ. ΣΤΟΥΠΑΣ,  για να θυμίσει ότι   «υπάρχει» στο ποδόσφαιρο,   αφού δεν «ηγείται» πλέον της ιστορικής ομάδας των Ψαχνών.
Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, εγκατέλειψε την ομάδα για δεύτερη φορά,  όπως έκανε και στο παρελθόν με  την ομάδα του Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ,  απογοητεύοντας το φίλαθλο κόσμο  και  αδιαφορώντας  για  τη  συνέχεια.
Αυτή τη φορά   άφησε και την ακαδημία του σωματείου στο  έλεος του Θεού και «εγκλωβισμένα» τα μικρά  παιδιά  που  θέλουν να συνεχίσουν  και να ακολουθήσουν  το όνειρό τους.
Με κακόβουλα και προκλητικά σχόλια   σε βάρος της Ένωσης , που δημοσιεύτηκαν σε  διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, προσπάθησε να επηρεάσει τη  φίλαθλη  κοινή γνώμη  και  να δημιουργήσει  εντυπώσεις, όπως  άλλωστε,  έχει  συνηθίσει.
     Ζήτησε  οικονομική ενίσχυση  για τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ   ποσού  5.000,00ευρώ και  όταν  του  απαντήσαμε ότι με το ποσό αυτό  θα  πρέπει να ενισχυθούν όλα τα σωματεία μας,  η  απάντησή του  ήταν  πως δεν τον ενδιαφέρουν τα  άλλα σωματεία , αλλά μόνο η δική του ομάδα.
Κατά τα άλλα, «σέβεται»  και «ενδιαφέρεται» για τα πυρόπληκτα  σωματεία της Βορείου Ευβοίας, επικρίνοντας μάλιστα και απόφαση της Ε.Π.Ο. για την οικονομική τους ενίσχυση, χωρίς να γνωρίζει .... λεπτομέρειες, περαιτέρω  προσπάθειες  και  ενέργειες.
Εν μέσω πανδημίας και στα πλαίσια  της οικονομικής στήριξης  των σωματείων της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας  για την επανέναρξη των αγώνων τους, το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ένωσης  αποφάσισε να ενισχύσει τα σωματεία Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ καλύπτοντας τα έξοδα για την έκδοση των δελτίων τους, τα οποία ανήλθαν στο ποσό των491,00 ευρώ και 540,00 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και  τα έξοδα  διαιτησίας  (2 αγώνες  για κάθε ομάδα).
Η ομάδα του  Α.Ο Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ εισέπραξε   τη δαπάνη της διαιτησίας(1.065,98ευρώ), μας ευχαρίστησε  για την απόφασή μας αυτή, καθώς και για το γεγονός ότι το  κλίμα  για τις ομάδεςτης  Ένωσής μας  ύστερα από μακρά περίοδο απαξίωσης, έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Μάλιστα το ανέφερε αυτό και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης στις 30 Ιουλίου.
Ο κ. Στούπας όμως, ως εκπρόσωπος του σωματείου Α.ΟΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ όχι μόνο δεν μας ευχαρίστησε,  αλλά «αναίσχυντα» και  με «περίσσιο θράσος» χαρακτήρισε την οικονομική ενίσχυση που αποφασίσαμε «ντροπιαστική».
Δεν έχει κατανοήσει, πως ο ρόλος της Ένωσης, δεν είναι να χρηματοδοτεί  τα σωματεία  για  να κάνουν μεταγραφές ή να καλύπτουν τις  λειτουργικές  τους δαπάνες, αλλά  να  διασφαλίζει τις  κατάλληλες συνθήκες  για την προάσπιση των  συμφερόντων τους και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Για  τον  κύριο  Στούπα   δεν υπάρχουν  άλλα σωματεία  που να έχουν  οικονομικά  προβλήματα και να χρειάζονται τη στήριξη της Ένωσης, αλλά μόνο το δικό του σωματείο.
   Εκτός και εάν έχει λάβει στο παρελθόν, μεγαλύτερη οικονομική  βοήθεια,  κάτι  που  εμείς  δεν γνωρίζουμε.
 Από την πλευρά  μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή,  αυτή τη δυνατότητα είχαμε  και αυτή την οικονομική ενίσχυση εγκρίναμε.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη και τις  υπόνοιες ότι δεν είχαν γνώση  όλα τα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο  δεν  τις  δεχόμαστε.Αυτά, ανήκουν στο παρελθόν και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν  αναφορές  τέτοιου  είδους.
Το ότι δεν δέχτηκε να εισπράξει το ποσό για τη δαπάνη της  διαιτησίας, δικαίωμά του και πρόβλημά του.
Σε καμία περίπτωση όμως, δεν δικαιούται να  δυσφημεί και να προσβάλλει  ποδοσφαιρικές αρχές και θεσμικά όργανα, με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις.
Στο προσβλητικό και δυσφημιστικό για την Ένωση και το Δ.Σ. περιεχόμενο  των δηλώσεών του,  δεν  έκανε καμία απολύτως αναφορά για τον όμιλο στον οποίο τοποθετήθηκε ύστερα από ενέργειες τις  ΄Ενωσης, παρόλο που γνώριζε  αρχικά τον όμιλο που επρόκειτο να αγωνιστεί(όπως συνέβαινε τα προηγούμενα  χρόνια)  αλλά   και  για   το  αγωνιστικό  και  οικονομικό  όφελος  που  είχε  η ομάδα   του  στον  όμιλο  που  αγωνίστηκε.
Ξέχασε μάλιστα, ότι για το θέμα αυτό, επικοινωνούσε καθημερινά   με τη διοίκηση. Ξέχασε  επίσης  να  αναφέρει,  ότι πριν από τον αγώνα με τον  «ΘΗΣΕΑ ΑΓΡΙΑΣ», επικοινώνησε τρεις φορές με τον πρόεδρο της ΄Ενωσης,  ζητώντας  αξιολογημένο διαιτητή και  παρατηρητή  αγώνος, το οποίο  και έγινε  κατά την ομολογία  του.
Ανέφερε, ότι η Ε.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ δεν παραβρέθηκε στον αγώνα αυτόν,  καθώςκαιστον επόμενο.
Ενημερώνουμε τον κ.Στούπα και τον κ. Γκαλούφα που  «ενστερνίστηκε»  τις  απόψεις  του, πως  ύστερα από τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και  τηρώντας  το  υγειονομικό  πρωτόκολλο,  για  να  παρακολουθήσει κάποιος  έναν   αγώνα, θα πρέπει να  δηλωθεί  στη  λίστα  -  που συντάσσεται  με ευθύνη  της ομάδας-, με  περιορισμένο αριθμό  θεατών.
               Το Δ.Σ. του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ουδέποτε μας προσκάλεσε να παρακολουθήσουμε αγώνα της ομάδας και ουδέποτε μας συμπεριέλαβε στη  λίστα  των  εκπροσώπων- θεατών  για  τους  αγώνες της,  σε αντίθεση με τις ομάδες Α.Ο.Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ και Α.Σ.ΑΒΑΝΤΕΣ.
Ακόμη και  στην απονομή  του  κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα,  ο κ. Στούπας και οι συνεργάτες του, απαξίωσαν πλήρως τους  εκπροσώπους  του Διοικητικού μας  Συμβουλίου  και δεν  τους   έδωσαν   το λόγο,   όπως  έπραξαν  και  με  άλλους  παρευρισκόμενους.
Συνεπώς, τα όσα αναφέρονται από τον κ. Στούπα και τον κ. Γκαλούφα σε πρόσφατο δημοσίευμα  σε βάρος  της Ένωσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, εμπεριέχουν  σκοπιμότητα, προσβάλλουν  τους θεσμούς,   καισυνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος.
Το  ποδόσφαιρο διέπεται από κανονισμούς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ,  δεν θα επιτρέψει σε κανέναν,  να το οδηγήσει   στην ευτέλεια  και στην οπισθοδρόμηση.