Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Γη και ύδωρ για τα κέρδη των εταιριών από τη δημοτική αρχή!

Κάρυστος, 9 Σεπτέμβρη 2021

Τη συμφωνία τους με το διπλασιασμό της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον κόλπο της Καρύστου, από 20 σε 40 στρέμματα, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Καρύστου και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 6 Σεπτέμβρη. Μάλιστα ο κ. Ραβιόλος κάλεσε τη Λαϊκή Συσπείρωση και όσους εναντιώνονται σε αυτή την εξέλιξη, είτε εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους «να μην μπαίνουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη».
Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης και του συνδυασμού του κ. Χατζηνικολή καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στους κατοίκους της Καρύστου, όσο και σε ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς της περιοχής.
Ο Δημήτρης Παρασκευάς στην τοποθέτησή του πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στην επέκταση των ιχθυοτροφείων στον κόλπο της.... Καρύστου, να μην δημιουργηθούν μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών μπροστά από πόλεις, χωριά και οικισμούς. Παράλληλα να γίνει αίτημα του Δήμου προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση Στερεάς και Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Στερεάς ώστε να αρθεί η άδεια επέκτασης.
Ο Δημήτρης Παρασκευάς τόνισε ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως μέσο πίεσης για να πετύχει τους σκοπούς του. Ξεκαθάρισε ότι μοναδικό κριτήριο επέκτασης ή περιορισμού των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης είναι το κέρδος και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η πρόταση να σταματήσει η επέκταση των ιχθυοτροφείων στον κόλπο της Καρύστου δε στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους των υφιστάμενων ιχθυοτροφείων και μονάδων. Τέλος συμπλήρωσε ότι είναι αδύνατον να εμφανίζεται η εταιρεία ως προστάτης των εργαζομένων ενώ συγχρόνως αξιοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, εφαρμόζοντας  την εκ περιτροπής εργασία, τις ατομικές συμβάσεις κλπ.
Το επόμενο διάστημα η επίθεση στα εργασιακά και άλλα δικαιώματά μας θα δυναμώσει ενώ η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων θα φέρει πολλές αρνητικές συνέπειες για το λαό του τόπου μας. Για αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να οργανώσουν και να εντείνουν την πάλη τους για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου