Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Σκοπιανές προκλήσεις
στη σύνοδο του ΟΠΕΚΕΠΕ
στην Πράγα


Μια προκλητική ενέργεια της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ και της ΠΓΔΜ αντιμετώπισε με επιτυχία η ελληνική αντιπροσωπεία στη σύνοδο των επικεφαλής των Οργανισμών ελέγχου και πληρωμών κοινοτικών επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που συνήλθε στην Πράγα.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Σύνοδο παραβρέθηκε ως παρατηρητής αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, η οποία εμφανίστηκε με ταμπέλα εκπροσώπησης ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ξενοφών Βεργίνης, αντέδρασε έντονα και ύστερα από διαβουλεύσεις η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ ανήρτησε κάρτα με τη διεθνή ονομασία της γειτονικής χώρας, FYROM.
Όσον αφορά τις εργασίες της συνόδου, ο κ. Βεργίνης ζήτησε να απλοποιηθεί η διαδικασία εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και να γίνουν αποτελεσματικότεροι οι έλεγχοι των επενδύσεων του προγράμματος Leader.
Εξάλλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο οποίος συμμετείχε στο Συμβούλιο υπουργών Αλιείας της ΕΕ, έθεσε τα αιτήματα της χώρας μας για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών.
Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Κιλτίδης απαίτησε από το Συμβούλιο την άμεση υλοποίηση διακρατικής εκστρατείας προώθησης των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, καθώς και την κατοχύρωση, σήμανση και ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων αυτών.