Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

Τα χρώματα της άνοιξηςΤο ανεπανάληπτο θαύμα της φύσης κυριαρχεί στην ελληνική γη. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, η ομορφιά του φυσικού τοπίου αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο και γίνεται αξεπέραστη. Το ήπιο κλίμα, οι τέλειες θερμοκρασίες, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και πάνω απ' όλα η αναγέννηση της φύσης, η οποία διαρκεί περίπου τρεις μήνες, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της εποχής.
Είναι η καλύτερη και ωραιότερη εποχή, γιατί με τον ερχομό της ξαναγεννιέται η ζωή που πεθαίνει, κατά κάποιο τρόπο, το χειμώνα. Τη φτώχεια, το κρύο και τη μιζέρια του χειμώνα, διαδέχεται το άνοιγμα του καιρού, (γι' αυτό και άνοιξη), το "άνοιγμα των δέντρων", ξαναρχίζει η κίνηση, η φύση οργιάζει, η ατμόσφαιρα ζεσταίνεται.
Με λίγα λόγια μια ανάσταση πραγματοποιείται σε όλες τις εκδηλώσεις της φύσης και της ζωής. Γι' αυτό και άνοιξη είναι η περισσότερο τραγουδημένη εποχή απ' όλους τους λαούς που γνώρισαν έστω και για λίγο καιρό την ευεργετική της ύπαρξη.
Η εποχή της άνοιξης είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου λόγω του ότι η θερμοκρασία, το κλίμα και τα εποχιακά φαινόμενα βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία προσφέροντας μοναδικές καιρικές συνθήκες.
Εκτός απο τον καιρό, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θεωρείται η κορυφαία αρετή της εποχής της άνοιξης είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών πραγματοποιείται μία βαθιά αναγέννηση της φύσης.
Στην άνοιξη, την κατεξοχήν αναζωογονητική εποχή, η φύση ανθίζει, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.