Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ

Είμαι έτοιμος
για μεγάλη κατηγορία

Ο προπονητής των πρωταθλητών κ. Αντώνης Πριόνας, δύο μέρες πριν την τελευταία αγωνιστική, δέχτηκε να μας μιλήσει και να μας πει πως η ομάδα του η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ κατάφερε να απογοητεύσει αυτούς που δεν την πίστευαν και να δώσει χαρά σε αυτούς που είχαν βάλει στόχο και τον πέτυχαν.
Ζητήσαμε από τον κ. Πριόνα να μας πει και κάτι για τον εαυτό του, για την πορεία του ως προπονητής. Ήταν μια φιλική συζήτηση και αρκετά ουσιαστική.
-Ο κ. Αντώνης Πριόνας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Ψαχνών, στη συνέχεια πήγε στον Πάλιουρα, πέρασε και από τη Μικτή της Εύβοιας, την Προποντίδα, την Χαλκίδα/Λήλας ως βοηθός του κ. Λάμπρου, για πολύ λίγο από τον πάγκο του Παντριαδικού και μετά στην Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Αν μετρήσαμε καλά, συμπληρώνει ως προπονητής 15-16 χρόνια. Δεν είναι και λίγα.
-Ποιος όμως ήταν αυτός που τον κάλεσε να αναλάβει την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ;
Ο κ. Μιχελής ήταν αυτός που κάλεσε τον κ. Αντώνη Πριόνα να αναλάβει την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, τον πρώην Χαλκίνεο.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ,
"ΧΤΙΖΑΝΕ" ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Έτσι ξεκίνησε έναν γολγοθά αφού όλα έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή.
-Αρχές Ιουλίου λοιπόν άρχισε το όνειρο αφού ο κ. Μιχελής του είχε πει: «Αντώνη, θέλεις να αναλάβεις την ομάδα, για να την βγάλουμε πρωταθλήτρια;».


ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Στόχος λοιπόν το πρωτάθλημα. Στις 20 Ιουλίου του 2008 άρχισε η προετοιμασία. Οι ποδοσφαιριστές είχαν έρθει στην Α.Ε.Χ. από ομάδες μικρότερης και μεγαλύτερης κατηγορίας.

Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ
ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ

«Δημιουργήσαμε 7 γκρουπ ποδοσφαιριστών και αρχίσαμε προπονήσεις πρωί – απόγευμα. Στόχος να έχουμε μια ομάδα με ομοιογένεια. Αυτόν τον στόχο τον πετύχαμε με πολύ δουλειά».

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ", ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΟΝΑ

-Η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ είναι ΟΜΑΔΑ. Ποδοσφαιριστές, προπονητικό team και Διοίκηση έγιναν μια γροθιά. «Είχαμε τα προβλήματά μας, τις αντιπαραθέσεις μας αλλά με αυτά και με αυτά φτιάξαμε αυτή την ομάδα και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα».
-Χείμαρρος ο κ. Αντώνης Πριόνας και δεν διστάζει να μιλήσει έξω από τα δόντια.
-Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή με την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ;
-«Ήταν μετά την ισοπαλία με την ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ. Για μας ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα, εβδομάδα των Παθών για την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Κάναμε προπονήσεις και το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Εκεί που ήμασταν σίγουροι πρωταθλητές, άρχισε η αμφισβήτηση. Ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε μέσα στον Πισσώνα και αυτό κάναμε».
-Πότε ο Αντώνης Πριόνας, ο προπονητής της Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, πίστεψε πως η ομάδα του θα κατακτήσει το πρωτάθλημα;
-«Ήταν 18 Νοεμβρίου, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε χάσει βαθμούς σε εκείνο το παιχνίδι και αμέσως μετά τον αγώνα είπα στους ποδοσφαιριστές και στη Διοίκηση: «Σας δηλώνω πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα»».
-Κύριε Πριόνα, υπήρχε αμφισβήτηση και προς το πρόσωπό σας και προς την ομάδα.
-«Πάντα υπάρχουν αυτά. Θα σας πω πως μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΤΑΜΥΝΑΙΚΟ, υπήρχαν πολλοί που πρότειναν στη διοίκηση την απομάκρυνσή μου. Υπήρχαν και αυτοί που αμφισβήτησαν και τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές.
Εμείς δεν ασχοληθήκαμε με αυτά. Προσπαθούσαμε να πείσουμε τους ποδοσφαιριστές μας να μην ακούνε τίποτα και να μην δίνουν σημασία. Ήμασταν ΟΜΑΔΑ και κανείς δεν θα μπορούσε να παρέμβει αρνητικά».
-Ο προπονητής Αντώνης Πριόνας είναι έτοιμος για τη Δ΄Εθνική;
-«Είμαι έτοιμος για μεγαλύτερη κατηγορία. Έχω αποδείξει πως μπορώ. Δεν είμαι των λόγων αλλά των έργων. Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Σέβομαι τους ποδοσφαιριστές μου και φροντίζω κανείς να μην έχει παράπονο.
Δεν είμαι προπονητής που θα δεχτεί παρεμβάσεις στο έργο του. Είμαι επαγγελματίας προπονητής και όχι προπονητής κατά δήλωση».
-Θα συνεχίσει την συνεργασία του ο κ. Αντώνης Πριόνας με την Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ;
-«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη. Μετά τον αγώνα με τον Λήλα θα συζητήσουμε και τότε θα αποφασίσουμε.
Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω σε αυτή την ομάδα και πιστεύω πως θα έχει μια καλή πορεία στη Δ΄Κατηγορία».
-Ρωτήσαμε τον κ. Πριόνα να μας πει δυο λόγια και για την Κύμη, η οποία ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
-«Δεν μπορώ να ξέρω πολλά πράγματα. Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς και οι διοικούντες προσπαθούν και είναι κοντά στην ομάδα τους. Αυτό όμως δεν φτάνει. Μακάρι να βοηθούσαν όλοι οι Δήμαρχοι τις ομάδες της περιοχής τους όπως ο Δήμαρχος της Κύμης.
Ίσως η ομάδα να μην είχε την ομοιογένεια που είχαμε εμείς. Και να ξεκαθαρίσω και κάτι. Οι διοικούντες δεν μπορεί να είναι και προπονητές».
-Ποια θα είναι η έδρα της Α.Ε.Χ.;
-«Άποψή μου είναι να μείνει η ομάδα στο Τσαλίκη/Παπίλα. Θα είναι δυνατή έδρα».

Η συζήτηση με τον προπονητή των πρωταθλητών κ. Αντώνη Πριόνα κράτησε αρκετή ώρα. Πολλά από αυτά που μας είπε θα τα διαβάσετε τις επόμενες μέρες και, πιστέψτε με, θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.
Ο κ. Πριόνας χαρακτηρίστηκε από κάποιους «Φθηνός προπονητής – προπονητής του χιλιάρικου» και πολλά άλλα τέτοια. Δεν απάντησε. Δεν μπήκε στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης. Έκανε τη δουλειά του και έτσι έδωσε την απάντησή του.
Δεν τον λέμε προπονητή της πρωταθλήτριας Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ αλλά προπονητή των πρωταθλητών, για τον εξής λόγο: σε αυτή την ομάδα είναι όλοι πρωταθλητές. Οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και οι συνεργάτες του και η διοίκηση. Όλοι πρωταθλητές αφού ΟΛΟΙ έκαναν σωστά του δουλειά τους.
Να ευχαριστήσουμε τον κ. Αντώνη Πριόνα για τη συνέντευξη, αφού ήταν η πρώτη που έδωσε από την ώρα που η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ εξασφάλισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας.
Ευχόμαστε η Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ να τα πάει καλά στην Δ΄Κατηγορία και ειλικρινά ευχόμαστε να συνεχίσει με τον κ. Πριόνα στον πάγκο της.