Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ατυχες στιγμές και για τους δύο
Οι ήρωες του Ομπράντοβιτς
και το παράπονο του Γιαννάκη


«Ήρωες» αποκάλεσε τους παίκτες του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τόνισε «δεν ήρθαμε στο Βερολίνο για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά για να πάρουμε τον τίτλο».
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης υποστήριξε ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και καλύτερη επιλογή».
Αρχικά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
μίλησε με ενθουσιασμό για το παιχνίδι:
«Πριν το παιχνίδι είχα πει ότι κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστό. Το συγκεκριμένο ήταν ακόμη πιο ξεχωριστό. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα και όλοι όσοι αγαπάνε το μπάσκετ σίγουρα το χάρηκαν».

Για την τελευταία φάση του παιχνιδιού τόνισε:
«Θέλω να πω επίσης πως όσο άτυχος ήταν ο Ολυμπιακός στην τελευταία φάση, άλλο τόσο ήμασταν κι εμείς σε μία φάση του Πέκοβιτς νωρίτερα, όταν η μπάλα μπήκε και βγήκε από το καλάθι. Σε γενικές γραμμές κάναμε πάντως ένα καλό παιχνίδι, αλλά δυστυχώς κάναμε και πολλά παιδαριώδη λάθη».

Ο «Ζοτς» αναφέρθηκε ακόμη στην παρουσία του κόσμου, αλλά και στη συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών των δύο «αιωνίων»:
«Ήταν υπέροχη και η εικόνα που είδε όλη η Ευρώπη, με τους παίκτες και το προσωπικό των δύο ομάδων να δείχνουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Τα πράγματα πήγαν καλά με τους οπαδούς και δεν βλέπω λόγο να αλλάξει αυτό την Κυριακή».

Στο γεγονός ότι άφησε για πολλή ώρα μέσα στο ματς τους Σπανούλη και Διαμαντίδη που είχαν τέσσερα φάουλ, αλλά τελικά δεν αποβλήθηκαν, ο «Ζοτς» απάντησε ως εξής:
«Η εμπειρία των παικτών μας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Σπανούλης και Διαμαντίδης έπαιξαν τα τελευταία λεπτά όντας φορτωμένοι με τέσσερα φάουλ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τους... στοχεύσει για να τους βγάλει από το παιχνίδι, αλλά άλλο τα λόγια κι άλλο η πράξη. Γι' αυτό λέω ότι η εμπειρία είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που κερδίσαμε».

Όταν, όμως, του ζητήθηκε να αναφερθεί στις δικές του επιτυχίες, έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του: «Οι παίκτες είναι αυτοί που ιδρώνουν και παλεύουν μέσα στο παρκέ. Αυτοί είναι οι ήρωες. Απόψε είχαν φοβερή ποιότητα στο παιχνίδι τους και απορώ πως τα καταφέρνουν με τόση πίεση να εμφανίζονται τόσο καλοί. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με αυτούς του Ολυμπιακού».
Τι είπε, όμως, στον Παναγιώτη Γιαννάκη μετά τη λήξη του αγώνα;
«Έχω βρεθεί στη θέση του και ξέρω πως νοιώθει. Πήγα να τον συγχαρώ και πραγματικά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός αξίζει συγχαρητήρια. Ηταν πολύ καλός. Εκανε ένα καλό παιχνίδι και βοήθησε στο να παιχτεί όμορφο μπάσκετ».

Στα δικά του αποδυτήρια, όμως, θα δώσει το σύνθημα για τη νίκη στον τελικό:
«Τώρα θα πάω στα αποδυτήρια και αφού τους δώσω συγχαρητήρια θα τους πω πως δεν ήρθαμε Βερολίνο για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά για να πάρουμε τον τίτλο. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να ηρεμήσουμε για να μπούμε συγκεντρωμένοι και στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ.
Η ρωσική ομάδα είναι πραγματικά εξαιρετική και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Πιστεύω πως θα γίνει ένας σπουδαίος τελικός».
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε από την πλευρά του:
«Ήταν ένα δυνατό και όμορφο παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Παλέψαμε για τη νίκη, αλλά κάποιες λεπτομέρειες μας στοίχισαν τη συμμετοχή στον τελικό. Η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία νομίζω πως είναι ο βασικός λόγος που χάσαμε».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως η επιλογή να πάει η μπάλα στον Μπουρούση στην τελευταία επίθεση ήταν σωστή, ο «Δράκος» σχολίασε:
«Θέλαμε να βάλουμε το καλάθι με τον πιο εύκολο τρόπο. Θέλουμε να παίζουμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες και δεν προβληματιζόμαστε για πόσο χρόνο θα παίξουμε. Αν θα είναι για 40, 45 ή 50 λεπτά. Θα μπορούσαμε, πάντως, να έχουμε κάνει και καλύτερη επιλογή στην τελευταία επίθεση».

Επίσης ο τεχνικός του Ολυμπιακού εξέφρασε την άποψη ότι τίποτα δεν πάει χαμένο και ο Ολυμπιακός σίγουρα θα βελτιωθεί μέσα από αυτές τις εμπειρίες:
«Είμαστε μια καινούρια ομάδα, αλλά παρόλα αυτά διαχειριστήκαμε αρκετά καλά το παιχνίδι. Από ανυπομονησία φάγαμε μερικά εύκολα καλάθια. Κάποια λέι απ αδικαιολόγητα. Χάσαμε τον τελικό, αλλά το κέρδος για την ομάδα είναι μεγάλο. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και ο συναγωνισμός να βασίζεται σε αυτό».

Όσο για το αν αυτή η ήττα μπορεί να επηρεάσει την πορεία της ομάδας στα πλέι οφ της Α1 είπε:
«Χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες, αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μας... χαλάσει το μυαλό».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr