Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Τελικός Κυπέλλου

Οι συνεντεύξεις των προπονητών
Πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και του ομολόγου του στον Ολυμπιακό, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Hellas OnLine. Οι δύο προπονητές δήλωσαν μεταξύ άλλων:



Μπάγεβιτς:
«Οι φίλαθλοι έχουν ανάγκη το ωραίο ποδόσφαιρο και μια φορά να φύγουν από το γήπεδο χωρίς να γίνει το παραμικρό. Η ομάδα θα είναι έτοιμη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν μπορεί να πας σε τέτοιο παιχνίδι χωρίς να είσαι έτοιμος. Αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες. Το Κύπελλο ήταν ο πρώτος μας στόχος από τότε που ανέλαβα την ομάδα. Ο τελικός είναι πάντα τελικός και παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο.
Εχουμε αρκετά χρόνια να πάρουμε έναν τίτλο και έχουμε κίνητρο. Στον τελικό όποιος κατακτήσει το τρόπαιο θα γράψει ιστορία. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε όλοι μαζί.
Οι παίκτες, οι φίλαθλοι, μέσα σε μια δύσκολη χρονιά, φτάσαμε να διεκδικούμε το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα, έχει ένα πλεονέκτημα. Ομως, εμείς έχουμε τα δικά μας κίνητρα. Πιστεύω ότι θα είμαστε εκείνοι που θα σηκώσουμε το τρόπαιο. Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τέτοιο αγώνα και οι δύο ομάδες το θέλουν πολύ. Οποιος είναι περισσότερο έτοιμος και παίξει καλύτερα θα το πάρει. Γνωρίζουμε ο ένας αντίπαλος τον άλλον. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πού θα κριθεί το παιχνίδι».
Βαλβέρδε:
«Βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα τίτλο ακόμα, που είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Εχουμε 50% πιθανότητες γιατί όλα εξαρτώνται από ένα παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι είμαστε φαβορί, γιατί όλα εξαρτώνται από ένα ματς. Αν μιλούσαμε για το πρωτάθλημα ίσως να ήμασταν εμείς φαβορί. Η ΑΕΚ έχει χάσει όσα παιχνίδια έχουμε χάσει και εμείς, τρία δηλαδή.
Προπονούμαστε και προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο. Πιστεύω ότι από την αρχή το παιχνίδι θα είναι κλειστό.
Σίγουρα πρέπει να έχουμε τη συναίσθηση ότι είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να ελπίζουμε ή ότι έχουμε σίγουρο το αποτέλεσμα. Φυσικά θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη. Η ομάδα που δεν θα κάνει θα είναι αυτή που θα κερδίσει το τρόπαιο.
Οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να κερδίσουν αυτή την ομάδα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ. Οταν βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να νικήσουμε.
Για εμάς, όταν έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις 2 τίτλους είναι επιτυχία».