Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Σταμάτης Γκάβαλης:
Η νέα ηγεσία στην ΝΔ πρέπει να αναδειχθεί μέσα από ανοιχτές κομματικές διαδικασίες

Ο Σταμάτης Γκάβαλης, δημοτικός σύμβουλος Χαλκιδέων και Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλησης Χαλκίδας, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα της 4ης Οκτωβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου ήταν μια στρατηγική ήττα για την Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είναι απαραίτητο να αξιολογήσει με ηρεμία, την κυβερνητική της θητεία, τα πρόσωπα που είχαν την ευθύνη καθώς και την πολιτική της ταυτότητα. Ο στόχος της ανασύνταξής της ώστε να ασκήσει αποτελεσματική και αξιόπιστη αντιπολίτευση και να καταθέσει μια νέα οραματική πρόταση διακυβέρνησης στηριζόμενη σε νέες κοινωνικές συμμαχίες, περνάει μέσα από τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού, τακτικού συνεδρίου. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό και στη συνολική εικόνα της παράταξης αν θέλει η ΝΔ να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Η σημερινή εικόνα της ΝΔ δεν αντιστοιχεί σε μια εικόνα σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος. Η νέα ηγεσία στην ΝΔ πρέπει να αναδειχθεί μέσα από ανοιχτές κομματικές διαδικασίες εφόσον πρώτα έχει προηγηθεί διάλογος και σύνθεση απόψεων.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει τη λαϊκή εντολή να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις κοινωνικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Εύχομαι να πετύχει στους τομείς, που η ΝΔ απέτυχε. Η Ελλάδα μας ενώνει. Εμείς, που υπηρετούμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης ξέρουμε τι σημαίνει ενότητα στην κοινωνία. Προσπαθούμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που να εκφράζουν ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμφωνίες, να ενώνουν την κοινωνία και να έχουμε αποτέλεσμα υπέρ του συλλογικού συμφέροντος».